Foto: Viken fylkeskommune 2020
annonse
annonse

– Aller best blir storfylke-konstruksjonen demonstrert visuelt gjennom NRKs nye selvpålagte og identitetsløse tv-distriktssending som altså heter Oslo-Viken.

Dette skriver Frode Rekve i et debattinnlegg i Dagsavisen. Rekve er tidligere sjef på Institutt for Journalistikk i Fredrikstad, og ansvarlig for presse- og ytringsfrihetsprosjektet Frie Medier i Midtøsten.

Rekve er ikke imponert over NRKs nysatsning, som han beskriver som «et villet bomskudd av de helt store»:

annonse

– Nyhetssendingen som begynner rett etter Dagsrevyen, er hverken fugl eller fisk. Nær to millioner seere har så langt blitt tilbudt en lang, rotete stripe av stort sett uinteressante innslag, hulter til bulter, herfra og derfra uten et nyhetsanker som i hvert fall forsøker å binde det hele sammen. Et salig rot uten særlig interesse for andre enn dem som blir filmet.

Motstanden mot gigantfylket har økt i styrke på rekordtid, ytterst få uttaler seg positivt om Viken.

– Selv ikke vår liberalkonservative lokalavis, Fredriksstad Blad, som hele tida har vært positiv til Viken, tar seg bryet med å forklare leserne sine hva det er som er så fint med det nye storfylket.

annonse

– Selv en av de ivrigste Viken-forkjemperne,  den foreløpig siste fylkesordføreren i Østfold, Ole Haabeth (Ap) fra Kråkerøy, har gitt opp. Han er svært skuffet over at Viken ikke ble slik han ønsket. Den erfarne, sindige politikeren sier rett ut til Demokraten at «hele reformen har trynet totalt».

Veiskilt tatt opp i spørretimen

At Senterpartiet har vært i mot sammenslåingen er velkjent. Faktisk er de så opptatt av å få til en omkamp at Sigbjørn Gjelsvik (Sp) har bedt samferdselsministeren sørge for trygg oppbevaring av Akershus-vegskilt, «i påvente av at dei skal takast i bruk igjen».

I begrunnelsen skriver Gjelsvik:

«Akershus, Østfold og Buskerud fylke vert frå 1.1.2020 slått saman med tvang, mot viljen til folk og folkevalde i alle tre fylke. Det raudgrøne fleirtalet i Viken har gjort det klart at dei vil sende søknad til Stortinget om oppløysing av den nye regionen etter eit nytt stortingsfleirtal har kome på plass i 2021.»

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har foreløpig ikke svart.

2021 siste sjanse

Også Rekve satser på valgkampen 2021, som han mener blir siste sjanse:

annonse

– Vinner sentrum/høyre også neste Stortingsvalg, er løpet kjørt. Da har det trehodede Viken-trollet kommet for å bli. Derfor gjelder det som aldri før å holde motstanden og kampånden mot gigantfylket ved like til seieren og folkeviljen forhåpentligvis kan feires en vakker høstkveld om snaue to år.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon