MSM. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Retten Graz kom nylig med en kjennelse som sa at husransakelsene hos lederen av den Østerrikske Identitærbevegelsen (IBÖ) Martin Sellner og hans kone Brittany Sellner (tidligere Pettibone) var ulovlige.

Husransakelsen fant sted etter at Sellner som passiv mottaker hadde fått en donasjon via sin nettside fra Brenton Tarrant. Et år senere begikk Tarrant en grusom terrorhandling mot en ekstremist-moske i New Zealand. Dette var selvfølgelig umulig for Sellner å vite da han mottok donasjonen. Retten legger også til grunn at donasjonen ikke kunne rettferdiggjøre en terrormistanke mot Sellner og at husransakelsen var ulovlige.

Som en konsekvens av husransakelsen fikk IBÖ og Sellner sine kontoer frosset, pcer, telefoner og videoproduksjonsutstyr ble beslaglagt. I den ferske dommen kommer det frem at også disse beslagene var ulovlige og at frosne midler og alle beslag skal returneres.

annonse

IBÖ er under Sellners ledelse en eksplisitt ikke-voldelig patriotisk ungdomsorganisasjon som ønsker å endre samfunnet gjennom å flytte meningskorridoren (også kalt Overton-vinduet) via en metapolitisk tilnærming. Det er en organisasjon som ikke på noe plan er assosiert med vold eller terror.

Vi må ikke glemme at sakens kjerne her er svært alvorlig: En innflytelsesrik politisk leder blir utsatt for ulovlig husransakelse og beslag av midler i en aksjon som virket åpenbart feilaktig fundert. Dersom dette hadde skjedd i Russland eller Venezuela, hadde vi da ansett dette som noe annet enn et grovt brudd på menneskerettighetene?

I aller beste tilfelle har politiet gjort en ærlig feil her som siden ble rettet opp av rettssystemet. Men selv i denne tolkningen er hendelsen svært alvorlig, for skaden har allerede skjedd. IBÖ har vært foruten mye av sitt materiell i månedsvis, og vi kan bare forestille oss mengden med stress lederne i organisasjonen har vært under. Dette må ha redusert deres energi betydelig.

Hendelsen har også fått andre konsekvenser utover det strafferettslige: En liste over IBÖs økonomiske støttespillere ble lekket til pressen og derfra videre til venstreekstremister som startet en trusselkampanje mot disse.

annonse

Her ser vi en stygg dynamikk: For IBÖs donorer blir straffet uansett gjennom denne lekkasjen. Med andre ord er det irrelevant hvorvidt de er uskyldige eller ikke, og hvorvidt politiet har opptrådt korrekt eller ikke. Pressen opptrer ikke bare som den fjerde statsmakt men også som en dømmende instans nummer to, og de oppnevner seg selv til både aktor, dommer og jury.

Sellner er renvasket i retten, men i media er han fremdeles dømt. Et Google søk på «Martin Sellner» + «Christchurch» gir 41 000 resultater. Her i Norge ble NTB-omtalen flittig publisert av norske mediehus.

Den Antifa-affilierte bloggen Filter Nyheter benyttet anledningen til å leke journalister og namedroppet likesågodt meg i samme anledning. Fast spaltist og skribent i Morgenbladet Mohamed Abdi delte nyheten på Twitter. Felles for dem alle er at de nå er tause.

Medstrømsmedia vet godt hvilket feilaktig bilde deres gjennomsnittlige lesere nå sitter igjen med av Martin Sellner. Hvorfor rokke ved det?

Denne selektive rapporteringen er et demokratisk problem, men som heldigvis kan utfordres ved å dele nyheter som dette til venner og bekjente på sosiale medier og lukkede kanaler.

annonse

I en video publisert av Brittany Sellner på Youtube onsdag 18. desember oppfordrer Sellner nettopp om å dele nyheten. Der forteller det nygifte ekteparet om hvordan de ulovlig husransakelse og den påfølgende demoniseringen i media har påvirket dem og deres familie.

Det er spesielt sterkt å høre om at de nå lever under en konstant trussel om hevnangrep fra islamister og venstreekstreme som ikke har fått med seg, eller ikke vil ta inn over seg at Sellner er renvasket. Gjennom dette ser vi at staten faktisk kan straffe folk på det groveste uten å egentlig skaffe en lov og dom – alt de trenger er villige medløpere i mediene.

I disse dagene snakkes det mye om falske nyheter og menneskerettigheter. Jeg registrerer med sorg men ikke overraskelse at ingen av de som snakker høyest om dèt føler seg kallet til å kommentere denne saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon