Meme som ble publisert av de "islamfiendtlige" i Ex-muslims of Norway. Foto: Skjermdump Facebook
annonse
annonse

«Den islamfiendtlige gruppen «Ex-Muslims Of Norway» publiserte 2. januar to bilder på Facebook som tilsynelatende viser at muslimske «Aisha» har en inkonsekvent holdning til håndhilsing.»

Slik innleder Faktisk.no en faktasjekk av en meme som vel de aller fleste burde forstå ikke er ment som noe annet enn en litt satirisk kommentar til episoden i august, hvor en norsk muslimsk kvinne nektet å håndhilse på vår kronprins.

Faktisk.no er eid av mediegigantene VG, Dagbladet, NRK og TV2, disse har investert 2 millioner kroner hver for å opprette denne faktasjekkeren. I tillegg har mediekonsernene Amedia og Polaris Media gått inn på eiersiden med et bidrag på 500 000 kroner hver.

annonse

«Eierne av faktisk har i tillegg forpliktet seg til å støtte driften av Faktisk med et årlig beløp hver tilsvarende kostnadene ved et redaksjonelt årsverk – en million kroner. Summen utbetales i januar hvert år», kan vi lese på Faktisk.no sin hjemmeside.

I faktasjekken skriver Faktisk.no:

«De to bildene viser ikke den samme kvinne. På det øverste bildet håndhilser Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman på en gjest under et besøk i Jeddah. Bildet er tatt av kronprinsens egen fotograf i 2018. Det er ikke oppgitt noe navn på denne kvinnen.

annonse

Det nederste bildet viser en omdiskutert situasjon i Bærum 22. august i år. Da ville ikke Zeliha Acar fra Islamsk råd håndhilse på kronprins Haakon da han besøkte al-Noor islamske senter, der høyreradikale Phillip Manshaus nylig hadde forsøkt å gjennomføre en terroraksjon.»

Så avslutter de med følgende oppfordring:

«Hjelp oss å spre fakta. Del denne notisen.»

Les også: Faktisk.no med skamløs Goebbels-taktikk

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Noen reagerer skarpt på at «Ex-Muslims Of Norway» beskrives som islamfiendtlige. Cemal Knudsen Yucel fra Ex-Muslims of Norway skriver på Facebook:

– Det er så trist å se det lave nivået og agendaen til den såkalte faktasjekk siden av «journalister» som får millioner av kroner fra våre skattepenger.

Så bidrar han med en oppklaring av fakta:

annonse

– Dette bildet er en satirisk meme.
– Poenget av denne meme har aldri vært om det er samme kvinne på begge bildet!( Hvis Faktisk.no hadde sett vårt svar til den første kommentaren på innlegget da hadde de forstått dette).

Kommentaren han henviser til er i form av et spørsmål og svar:

– Men hvem er denne Aisha?

– Det er bare et navn brukt i stedet for «en troende muslimsk kvinne med hijab».

Cemal Knudsen Yucel skriver videre:

– Det gjør ikke meg noe personlig om Faktisk.no kaller oss dissidenter fra islam for «islamfiendtlig», men kaller Faktisk.no de kristne dissidenter og ateist-organisasjoner for «kristendomfiendtlig organisasjon» når de latterliggjør Jesus, paven, nonner eller kristnes holdninger? Svaret er Nei.

Vi har sendt følgende spørsmål til Kristoffer Egeberg, som er ansvarlig redaktør for Faktisk.no:

  1. Forsto dere ikke at dette var en satirisk ment meme?
  2. Hvorfor beskriver dere Ex-Muslims of Norway som islamfiendtlige?

Faktisk.no har ikke besvart vår henvendelse.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon