MDGs Une Aina Bastholm. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse
annonse

Une Aina Bastholm (født 14. januar 1986) er en norsk politiker for Miljøpartiet De Grønne. I likhet med andre i sin generasjon har hun levd høyt på «norsk velferd basert på olje og gass», men det vil hun åpenbart ikke være ved.

Kommende tirsdag skulle kong Harald flydd ut til Johan Sverdrup-feltet sammen med statsminister Erna Solberg (H) og olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp). Der skulle de delta på den høytidelige åpningen av feltet. Dette likte Bastholm dårlig, som mener kongen skulle holdt seg hjemme.

– Åpningen av Johan Sverdrup-feltet er ikke noe å feire. Det er en gigantisk feilinvestering, sier stortingsrepresentant og nasjonal talsperson Une Bastholm.

annonse

– Equinor og regjeringen burde latt være å sette kongen i en situasjon der han må kaste glans over et oljeprosjekt som vil bidra massivt til klimakrisen, sa hun videre.

Ingen konkrete løsninger for fremtiden 

Siden 2016 er Bastholm en av to nasjonale talspersoner for Miljøpartiet De Grønne (MDG). Fra 2016 til 2018 var hun nasjonal talsperson sammen med Rasmus Hansson, fra 2018 sammen med Arild Hermstad. I stortingsvalget 2017 var hun Miljøpartiets førstekandidat i Oslo, og hun ble valgt inn på Stortinget som eneste representant for partiet.

Les også: Listhaug: – Respektløst av MDG

annonse

Ingen av miljøfanatikerne i MDG har kommet opp med konkrete forslag til hvordan Norges fremtid skal se ut uten olje og gass, men å foreslå nedleggelse av virksomhetene, som siden 1970-årene har gjort Norge til «verdens rikeste land» med «verdens lykkeligste mennesker», det koster disse på seg.

MDG har heller ikke kommet med tydelige uttalelser på, at når Norge har en ubetydelig del av verdens utslipp og dessuten utvinner olje og gass «renere enn alle andre», så er vårt land faktisk i en sær-stilling blant OECD-landene.

Bastholm er utdannet statsviter og man skulle kunne forvente av henne at hun kunne se «Norge i et fugleperspektiv» historisk, i dag og i fremtiden. Denne fremtiden kommer til å fortone seg dyster for oss alle, om det er slike som Bastholm med fanatisk inspirasjon fra Naturvernforbundet og Dyrevernalliansen skal råde.

Da vil olje- og gasskranene bli skrudd igjen, du og jeg kan ikke spise mat som «potensielt skader naturen» eller er «ubehagelig for dyrene», og innvandrere og migranter i større antall skal bare få komme.

Hvordan man skal få dette regnestykket til å gå opp, har Bastholm & co ikke blitt spurt om av norsk presse, for i redaksjonene sitter det folk som deler Bastholms meninger fullt og helt, og disse har for lenge siden kastet seg inn i kampanjen på MDGs side.

annonse

Dette lover ikke godt for landet vårt, når slike som Bastholm, Bjørnar «Rødt», Audun «Klimakrise» og Jonas «Tåke» ser ut til å være mer populære enn sittende regjering.

Men hva gjør egentlig Erna II-regjeringen for å klargjøre bildet av norsk fremtid?

Svaret på det er «alt for lite», for hvis regjeringen hadde hatt klare tanker om fremtiden vår, som de hadde turt å stå opp for – ja, da ville den røde siden av norsk politikk «fått så ørene hang», men slik er det jo ikke.

Det er nå kjent at kongen har avlyst sin deltakelse ved åpningen. Årsaken oppgis å være «påkjennelsene den siste tiden.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon