Bahareh Letnes har mottatt en drapstrussel etter sitt innlegg på Instagram der hun støttet den drepte iranske generalen Qasem Soleimani. Innlegget ble senere slettet av Instagram ettersom de mente det brøt tjenestens retningslinjer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter at Bahareh Letnes skrev et innlegg på sin Instagram-konto til støtte for den drepte iranske generalen Qasem Soleimani, mottok hun en dødstrussel.

Norsk-iranske Bahareh Letnes skrev i helgen et Instagram-innlegg på sin private profil til støtte for den avdøde generalen, som ble drept i et amerikansk droneangrep.

Hendelsen har fått alvorlige konsekvenser og gjort situasjonen i Midtøsten svært anspent.

annonse

Mandag morgen oppdaget Letnes at hennes innlegg var slettet av Instagram.

– Instagram mener at jeg har brutt deres retningslinjer, sier Letnes til VG.

Overfor avisa Dagen bekrefter Letnes at hun både har fått støttemeldinger og hatmeldinger etter innlegget, og at hun også har mottatt en drapstrussel.

annonse

Avisa har fått tilgang til et skjermbilde av trusselen, der både Letnes’ fulle navn, fødselsdato og adresse listes opp i tillegg til ordene «du dør i dag» på arabisk.

Ifølge Bahareh Letnes er trusselen politianmeldt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon