Bahareh Letnes sammenligner Qasem Soulemani med norske motstandsfolk under krigen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bahareh Letnes kaller general Qasem Souleimani en helt og sammenligner ham med norske motstandsfolk under tysk okkupasjon.

Den mektige iranske generalen ble nylig drept i et droneangrep beordret av USAs president Donald Trump.

Bahareh Letnes har selv iransk bakgrunn. Dette skriver hun i et innlegg på Instagram:

annonse

«For vesten og USA var du en terrorist, men for millioner av mennesker i Midtøsten var du en krigshelt. Du ødela alle amerikanske planer for Midtøsten, du drepte IS og for deg var Midtøstens sikkerhet første prioritet.
Norske som forsvarte Norge under verdenskrigen, ble også kalt for terrorister av tyske. Fienden din vil alltid kalle deg for det dersom du ødelegger deres interesser og planer. Jeg håpen nå US militæret blir kastet ut av Midtøsten for alltid.»

Letnes avslutter innlegget sitt med: «Hvil i fred».

Bahareh Letnes er kjent som kjæresten til tidligere statsråd Per Sandberg (Frp). Paret har fått mye oppmerksomhet, også i form av kritikk. Særlig ble de kritisert for å delta i feiringen av Irans nasjonaldag.

annonse

Letnes fikk også kritikk da hun i et intervju med TV2 i september sa at «Midtøsten er et område for muslimer» og påstod at Israel er muslimenes fiender. Hun beklaget senere sine uttalelser i et innlegg her på Resett.

Les også: Vebjørn Selbekk raser mot Bahareh Letnes: – Farlig nær rasistisk og antisemittisk tankegods

Generalsekretær for organisasjonen Likestilling, integrering og mangfold (LIM), Dana Manouchehri reagerer kraftig på uttalelsene til Letnes.

– Hun viser sitt sanne ansikt. Hun sitter trygt og godt i Norge og bruker posisjonen sin her til å fremme den samme makten som hun flyktet fra, sier Manouchehri til Nettavisen.

Også i kommentarfeltet på Instagram møter Letnes motstand:

annonse

«Hva med 1500 mennesker som ble drept i Aban mah!!» spør en kommentar. Soleimani er av flere, blant annet Mina Bai, anklaget for å stå bak drapene på mange iranere i forbindelse med demonstrasjonene mot regimet de siste månedene. Til dette svarer Letnes:

«De ble drept av terrorister som USA hadde sendt til Iran. Dette har vitner og de som ble skadet innrømt.»

Les også: Ikke islam, ikke Koranen, bare Iran

En annen tar også opp alle drepte i forbindelse med demonstrasjonene:

«Hvorfor har du ikke vist noe sympati for de folkene som ble drept av det iranske regimet for to måneder siden? Du som flyktning reiser på ferie til Iran og feirer i ambassaden. Så heier du på en som sa at han kan kvele det iranske folket på fire dager hvis de klager. Over 1000 ble drept i gatene mens du var opptatt med «Skal vi danse»-bildene dine. Du er en skam Bahareh.»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon