Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

I en svært partisk leder legger redaksjonen i Dagbladet opp til at flyktninghjelp nødvendigvis innebærer innvandring. 

I en leder om «rå kynisme» skriver Dagbladet at Frp tilsynelatende ser på klimasaken som den nye slagmarken, og signaliserer dette med at Sylvi blir olje- og energiminister. Avisen hevder at håndteringen av klimakrisen er som skapt for politikere som «spiller på frykt for endring, skepsis til vitenskap og motstand mot overnasjonale løsninger».

Man har altså ennå ikke lært at det å lage karikaturer av sine meningsmotstandere sjelden fører noen vei. Som om alle innvandringskritikere bare gikk rundt og var redde for alle innvandrere hele tiden eller hadde en aversjon mot kunnskap. Dagbladet viser at de tror fryktelig ondt om folk som mener andre ting enn deres journalister.

annonse

«Mange velgere er likevel pinlig klar over at mennesker fortsetter å drukne i hopetall i Middelhavet, uten at Norge løfter en finger. Tvert om mener regjeringen at hjelp vil oppmuntre flere til å risikere livet. Det er en form for kynisme som sjelden tåler historiens blikk. Heller ikke velgernes i det lange løp.»

Dette er nesten litt forunderlig. Nok en gang viser man at man ikke har lyttet til hva innvandringskritikerne har sagt. Nok en gang oppviser man at man ikke gidder å høre etter. Og man gjør det helt uten skam, som om man ikke var i stand til enkle regnestykker.

Nei, det er ikke sånn at vi mener at hjelp i seg selv oppmuntrer flere til å risikere livet. Å premiere den illegale innvandringen derimot, med asylrett og påfølgende rettigheter, er helt klart et incentiv for folk til å legge ut på disse strabasiøse, ofte livsfarlige reisene. 

Les også: Leser oppfordrer egne venner til å støtte Resett – Dagbladets redaksjonssjef raser: – Den største møkka man kan lese

annonse

Uredelighet

Selv journalistene i en venstrevridd tabloidavis må vel greie å legge sammen to og to. Når vi lager et system som gjør at de som tilfeldig bryter seg inn på vårt territorium kan bli boende her og motta generøse trygder, så legger vi opp til at den irregulære innvandringen og de farefulle ferdene over Middelhavet fortsetter.

Dagbladet og andre er uredelige overfor sitt publikum, i det at de forsøker å fremstille det som om Norge ikke løfter en finger før vi tar imot en masse tilfeldige migranter. At dette er den eneste måten vi kan gi hjelp på. Det er selvfølgelig idioti, og det er nesten overraskende at man prøver å innbille folk dette på nåværende tidspunkt. 

Det bør være enkelt å forstå at ikke tilfeldig innvandring av de som har lykkes å ta seg ulovlig inn i EU ikke er den treffsikre, mest effektive måten vi kan hjelpe verden mest utsatte på. Vi kaster bort enorme ressurser på migranter, fordi Dagbladet og deres likesinnede vil hjelpe en migrant i stedet for 10 flyktninger. Vi svikter de som trenger de mest, de som ikke har penger å betale smuglere, folk som til forskjell fra mange asylsøkerne åpenbart trenger assistanse med det mest basale. 

Kontraproduktivitet

annonse

Vi er et rikt land og vi bør absolutt hjelpe til. Men innvandring til Norden fra fjerne land og konfliktområder er kontraproduktivt dersom målet er å hjelpe flest mulig, det bør enhver som bruker hodet sitt kunne se. Det koster enormt mye, både rent økonomisk og på andre områder. Kriminalitetsutviklingen vi har sett de siste årene er, om man vil det eller ikke, en konsekvens av den uansvarlige og slepphendte innvandringspolitikken som er blitt ført i flere tiår. 

Vi kan bli en minoritet i eget land i løpet av de neste 100 til 200 årene. Og det er ikke godt for noe som helst. Verden kommer ikke til å bli noe bedre sted av det. Tvert imot. 

Hvis Dagbladet hadde hatt et ærlig engasjement og solidaritet for reelle flyktninger i verden, ville man ha gått i bresjen for en helt ny innsats i nærområdene. I stedet belærer man nordmenn om at løsningen ligger i å fortsette å nedmontere nasjonalstaten og ta imot tilfeldige migranter til Norge, at det kun er dette som er god nok hjelp. Man kan konstatere at Dagbladet er en skamløs, venstrevridd propagandist som hører hjemme på skraphaugen. Vi har ikke bruk på slike medier lenger. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon