Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen avventer hvilke signaler de får fra den irakiske regjeringen om den norske tilstedeværelsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) vurderer å øke bruken av vernepliktige og reservister.

Mandag kveld holdt forsvarsministeren sin faste årlige nyttårstale i Oslo Militære Samfund. Der framhevet han bemanning som en avgjørende faktor når Forsvarets operative evne skal styrkes.

– Når aktiviteten i Forsvaret øker, så har vi behov for mer personell. Det gjelder også vernepliktige, utdyper Bakke-Jensen overfor NTB.

annonse

Han viser til at forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i sitt fagmilitære råd har anbefalt økt bruk av vernepliktige.

– Nå skal vi se på dette, og så kommer vi med et forslag i langtidsplanen, sier han.

Forsvarets nye langtidsplan skal legges fram i løpet av våren.

Et annet tiltak som kan være på trappene, er økt bruk av reservister. Samtidig kan det bli aktuelt med justeringer i lengden på førstegangstjenesten for noen av de vernepliktige.

annonse

I talen brukte Bakke-Jensen også tid på beskrive hvordan det sikkerhetspolitiske bildet har forverret seg de siste årene, med tiltakende rivalisering mellom stormaktene om modernisering og avansert teknologi, både sivil og militær.

– Dette skjer nå i et omfang som kan karakteriseres som et våpenkappløp, sa forsvarsministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon