Reynhard Sinaga. Foto: HO / various sources / AFP
annonse
annonse

En mann er dømt til livsvarig fengsel for til sammen 159 sexforbrytelser mot 48 menn i Storbritannia. Nå blir han navngitt i britiske medier for første gang.

Mandag besluttet en dommer at Reynhard Sinaga (36) må sone minst 30 år bak murene, samtidig som forbudet mot å identifisere ham er opphevet.

I løpet av fire rettssaker er Sinaga – som er indonesisk statsborger bosatt i Manchester – funnet skyldig i 135 voldtekter samt flere voldtektsforsøk og seksuelle overgrep, skriver BBC.

annonse

Ugjerningene ble begått i hans egen leilighet i Manchester. Sinaga lokket til seg mennene utenfor byens nattklubber, dopet dem ned og filmet overgrepene.

Ukjent antall ofre

Anklagene mot Sinaga dukket først opp i 2017 da ett av ofrene våknet, begynte å slåss med ham og deretter anmeldte ham. Politiet mener at han hadde begått overgrep i en tolvårsperiode før han ble avslørt. De mener også at det kan finnes så mange som 190 ofre.

– Det sanne omfanget av din forbrytelse vil muligens aldri bli kjent, sa dommeren Suzanne Goddard og kalte Sinaga for en «ond serieseksualforbryter» da dommen falt mandag.

– Lurte godtroende menn
annonse

Han er allerede i gang med å sone en livstidsdom på minimum 20 år som han ble dømt til under to rettssaker sommeren 2018 og våren 2019. Nå er altså dommen skjerpet til minimum 30 år.

– Reynhard Sinaga er den mest notoriske voldtektsmannen i britisk kriminalhistorie, sier statsadvokat Ian Rushton, ifølge CNN.

– Hans avvæpnende oppførsel lurte disse unge mennene – hvorav mange takket ham for at han var så snill å gi dem et sted å overnatte – til å tro av dette monsteret var en god samaritan, sier Rushton.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon