Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet bekrefter hendelsen på Haugerud natt til første nyttårsdag. Flere av de involverte er kjent for ordensmakten fra før. 

Lørdag ettermiddag kunne Resett rapportere om et tilfelle av grov, angivelig umotivert vold og mishandling på Haugerud på Oslos ytre østkant, som skal ha funnet sted natt til første nyttårsdag.

To menn skal etter sigende ha blitt angrepet av flere andre, yngre menn, og måtte fraktes til sykehus, da politi og ambulanse skal ha kommet de to mennene til unnsetning etterpå.

annonse

Hendelsen ble først kjent for Resett etter at fotballklubben Haugerudbanden omtalte den i sosiale medier. Leder Dag Endal i Haugerud Idrettsforening gikk ut og bekreftet det som ble fortalt fra hans side.

Foto fra området rundt Johan Castbergs vei, der mishandlingen skal ha skjedd. Foto: Resett.

Resett var også lørdag i kontakt med Frank Hoen, som er daglig leder i Haugerudbanden. Han offentliggjorde epikrisen fra offeret som hadde fått øret kuttet opp. Politiet har på sin side forholdt seg tause gjennom helgen. 

Les også: Folkemøte om eskalerende vold på Kalbakken i Oslo: – Politiet skjønnmaler situasjonen

annonse

Kvinne våknet av bråk

Kommunikasjonsrådgiver Eirik Wilmann i Oslo politidistrikt forteller Resett mandag at de fikk melding om hendelsen da det nærmet seg morgenkvisten første nyttårsdag. 

– En dame våknet av bråk utenfor sin bopel cirka klokken 4 natt til første nyttårsdag, ser at det pågår slåssing og kontakter politiet. Vi fikk melding om to menn med skader ved Haugerud senter, så vi dro dit.

Wilmann bekrefter noe av skadeomfanget hos de to voksne mennene som ble funnet først.

– Den ene skadede hadde mistet flere tenner. Den andre hadde knivskader i øret og store smerter i beinet. Skadeomfanget er ukjent. Vi har ikke sett på legejournalene ennå, forteller Wilmann.

Traff tre angivelige angripere

annonse

Straks etterpå traff politiet på tre personer til.

– 10 minutter senere traff vi på 3 unge menn som påstod at de hadde blitt utsatt for vold av to eldre menn. De så ut som om de hadde vært i et basketak, men var tilsynelatende ikke fysisk skadet.

– Alle de fem stemmer overens med beskrivelsene fra melder. Flere av de involverte på begge sider er kjent for politiet fra før. 

Wilmann forklarer Resett at politiet nå er inne i en etterforskningfase, og at de vil vite mer om det faktiske hendelsesforløpet etter hvert. Han vet foreløpig ikke hva de involvertes bakgrunn er, eller hvilken alder de er i, men forklarer for Resett at dette er informasjon han har etterspurt. Han bemerker videre at det ordinært er statsborgerskap man velger å gå ut med av bakgrunnsinformasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon