Angrepet i Al-Noor Islamic Centre i Bærum skjedde 10. august i fjor. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet vil be om at draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (22) blir fengslet i åtte nye uker når han mandag formiddag framstilles for varetektsfengsling.

Det bekrefter politiadvokat Hilde Strand overfor NTB mandag morgen. Hun begrunner begjæringen med fare for at 22-åringen skal begå nye, alvorlige kriminelle handlinger dersom han ikke holdes i varetekt.

Manshaus blir framstilt for forlenget varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 10 mandag. Han har sittet fengslet siden han ble pågrepet 10. august.

annonse

Saken mot ham – etter skytingen i Al-Noor-moskeen i Bærum og drapet på stesøsteren i sommer – er ferdig etterforsket og oversendt påtalemyndigheten for påtaleavgjørelse. Det er Riksadvokaten som tar den endelige beslutningen om tiltale.

Det var 10. august i år at Manshaus skjøt og drepte sin 17 år gamle søster, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, hjemme i deres familiehjem, før han satte seg i bilen og kjørte til Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum. Der begynte han å skyte. Ingen ble skadd før Manshaus ble overmannet og uskadeliggjort av to eldre menn i moskeen.

I begynnelsen av desember ble det klart at tre sakkyndige som har observert Philip Manshaus, konkluderer med at han var tilregnelig da han utførte drapet og terrorhandlingen han er siktet for. Det betyr at han kan dømmes til fengselsstraff eller forvaring dersom han blir funnet skyldig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon