Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Washington har økt sikkerheten rundt Det hvite hus etter at USA likviderte den mektige iranske generalen Qasem Soleimani fredag.

Det inkluderer blant annet flere agenter fra Secret Service, økt sikkerhet rundt innganger og større kontroll av de besøkende, skriver avisen Politico.

– Men det vil ikke forstyrre inntreden for personer med legitime grunner til å komme inn, opplyser en ansatt i Det hvite hus.

annonse

Blant annet vil sikkerhetsstyrkene brukte ekstra tid på å sjekke at personene som kjører inn er alene i bilen, i tillegg til at Secret Services tjenestehunder vil brukes mer.

Lovet hevn

Den økte sikkerheten kommer i kjølvannet av at president Donald Trump beordret et droneangrep som fredag likviderte den iranske generalen Qasem Soleimani ved flyplassen i Iraks hovedstad Bagdad.

I ettertid har det kommet flere trusler om hevn fra Iran, blant annet fra Soleimanis etterfølger Esmail Qaani.

– Gud den allmektige har lovet å få sin hevn, og Gud er den viktigste hevneren. Det vil med sikkerhet bli iverksatt handlinger, sa Qaani i et intervju med iransk TV mandag.

annonse

Det har også kommet trusler fra flere hold, blant annet fra det iranske parlamentsmedlemmet Abolfazl Abutorabi, som kom med konkrete trusler mot Det hvite hus, ifølge Fox News.

– Vi kan angripe Det hvite hus. Vi kan svare dem på amerikansk jord. Vi har makten, og Gud vil reagere på et passende tidspunkt, sa Abutorabi ifølge Det iranske nyhetsbyrået ILNA.

Advarer mot hevn

President Donald Trump har forklart at Soleimani ble likvidert fordi han skal ha planlagt et angrep på amerikanske diplomater.

Etter droneangrepet fredag, har Trump ved flere anledninger advart Iran mot å ta hevn. Han har også kommet med trusler mot Iran, og sagt at USA har valgt ut 52 mulige mål om Iranerne skulle gjengjelde likvideringen av Soleimani.

Irans utenriksminister nektes visum i USA

annonse

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif får ikke visum til å delta på FN-møtet i New York torsdag, ifølge flere medier.

Bloomberg har ikke fått svar på hvorfor Zarif nektes innreise, men en kilde sier det er nødvendig å gjøre sikkerhetstiltak som følge av likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani.

Ifølge nyhetsbyrået skulle Zarif delta i en debatt i FNs sikkerhetsråd om multilateralisme, noe som også ville være hans første mulighet å snakke med verdens diplomater etter det amerikanske angrepet.

Verken Iran eller USA har bekreftet innreisenekten, men ifølge Foreign Policy varslet Washington mandag FNs generalsekretær António Guterres om at de ikke ville gi Zarif visum.

Irans FN-delegat sier i en tekstmelding til Bloomberg at de ikke har hørt noe om visum fra verken FN eller USA.

Tidligere har USA ventet til siste liten før de har gitt Zarif og hans ansatte visum. Før har de fått visum med strenge reiserestriksjoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon