Emil André Erstad var Knut Arild Hareides nærmeste rådgiver under KrFs veivalg i 2018. Erstad melder seg nå ut av KrF. Her er han med Hareide etter at KrF valgte blått samarbeid under et ekstraordinært landsmøte i november 2018. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Knut Arild Hareides tidligere rådgiver, Emil André Erstad (28), melder seg ut av KrF.

Erstad var Hareides nærmeste rådgiver i den dramatiske prosessen om partiets veivalg høsten 2018. Årsaken til utmeldingen er den politiske retningen partiet har tatt siden, sier Erstad til Vårt Land.

– Den beste illustrasjonen på det er hvordan KrF motsatte seg å utrede forbud mot homoterapi, men tilsynelatende hadde mindre problemer med å stemme mot et forslag om å la ureturnerbare asylsøkere få jobbe. Det er en politisk prioritering som jeg ikke lenger kan stå inne for, sier Erstad.

annonse
Bompengestriden

Han viser også til bompengeforliket i sommer.

– Plutselig var KrF villig til å bla opp milliarder av kroner for å tilfredsstille Frps bompengemotstand for så å godta kutt i grunnleggende sosiale ordninger da statsbudsjettet kom på høsten, sier han.

I høst fortalte Erstad i boka «Hareides fall» om det politiske dramaet som utspant seg i KrF høsten 2018.

annonse

Blant annet beskriver Erstad hvordan han opplevde at Hareide underveis ble sveket av nestlederne Kjell-Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad.

Hareide beklager utmeldingen

I en melding til NTB skriver Knut Arild Hareide at han beklager at Erstad melder seg ut av partiet.

– Alle vi som har hatt gleden å jobbe med Emil vet at han er en usedvanlig kapasitet KrF så absolutt hadde trengt. Jeg vil takke han for den strålende jobben han gjorde for meg og KrF.

– Så er jeg ikke uenig med Emil i de enkeltsakene han trekker opp. Men jeg vil oppfordre alle KrF-ere til å bli og internt kjempe for sitt ståsted. Emil informerte meg om sitt valg i dag og det må jeg respektere, sier Hareide.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon