Nick Sandmann (rød caps) får trolig giganterstatning av CNN. Foto: Kaya Taitano/Social Media/via REUTERS
annonse
annonse

Resett har tidligere skrevet hvordan et samlet massemedia over hele verden fremstilte elever fra Covington Catholic High School som rasister og mobbere.

Bakgrunnen var en video som var klippet og limt for å passe MSMs agenda. For guttene var iført MAGA-caps, de var altså Trump-tilhengere (MAGA: Make America Great Again).

CNN, Washington Post og NBC kjørte saken, og klippet videoen for å få guttene i MAGA-caps til å fremstå på verst mulig måte. Norske aviser hang seg på hetsekampanjen.

annonse

Les også: Trump-tilhengere fremstilt som mobbere i falsk nyhetssak i VG og Aftenposten

VG skrev følgende:

«Gutten stirrer intenst på mannen mens hans skolekamerater står rundt og håner demonstrantene ved at de etteraper den rituelle sangen og dansingen.»

annonse

Washington Post innrømte etterhvert at videoopptak viser at guttene ble utskjelt av fire afroamerikanerne kalte skoleelevene «skitne, små crackers (et rasistisk uttrykk brukt om hvite i USA)» og «Donald Trump incest-babyer».

Nick Sandmann var en 16 år gammel gutt som uten skyld kom i medienes søkelys over hele verden. Hans liv ble forandret over natten, uten at han hadde gjort noe galt bortsett for å være iført en MAGA-caps. Dette medførte voldsomt mye hets og trusler mot Sandmann og de andre elevene. Den katolske skolen måtte stenge en periode på grunn av truslene. Mange av de som åpent truet ham var dessuten kjendiser.

Sandmann saksøkte etterhvert CNN, NBC og Washington Post for tilsammen 800 millioner dollar.

Forlik

Nå rapporterer Fox News at CNN har inngått forlik med Sandmann. Det opprinnelige søksmålet mot CNN var på 250 milllioner dollar. Det er ikke kjent hvor mye CNN har betalt for å legge  denne «fake news»-skandalen bak seg.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon