NHO-direktøren mener utbygging av vindkraft må ses i lys av elektrifiseringen som pågår i samfunnet. På bildet ser vi vindmøller i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

NHO-direktør Ole Erik Almlid mener at Norge ikke kan stanse mulighetene til å løse klimautfordringene ved å si nei til inngrep i naturen.

– Norge kan ikke stenge ned muligheten for å bruke naturressurser. Vi må tåle noen naturinngrep for å sikre at vi løser jobbskapingsbehovet og for å løse klimautfordringen, sier han til NRK.

NHO-direktøren mener utbygging av vindkraft må ses i lys av elektrifiseringen som pågår i samfunnet, og han mener at Norge med sine rike naturressurser har et ekstra ansvar, og at distriktene må finne seg i at naturressurser blir utnyttet.

annonse

– Vi kan ikke la lokale hensyn stanse forpliktelsen vi har globalt, sier Almlid.

Aksjonsleder for «Nei til vindkraft på Frøya», Hans Anton Grønskag, mener utsagnene fra NHO-direktøren er arrogante. Han mener Almlid har helt feil fokus.

– Det man ikke nevner i det hele tatt, er et redusert forbruk. Vi må ha et lavere forbruk. Vi må klare oss med den vannkraften vi har og oppgradering av den, sier han til kanalen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon