Per Sandberg og kjæresten Bahareh Lernes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

I perioden mellom november 2019 og dags dato har en mann som nå er pågrepet fremsatt flere drapstrusler overfor samboerparet Letnes og Sandberg. 

I tillegg, har han opptrådt truende mot ansatte ved NAVs kontor på Frogner i Oslo, samt at det er sendt flere skremmende og sjikanerende meldinger til en politibetjent i Oslo via Facebook.

Les også: Per Sandberg: – Norske journalister savner Per Sandberg i politikken

annonse

Anmeldelse

Per Sandberg anmeldte forholdet mandag. Av anmeldelsen fremgår det at den pågrepne har sendt drapstrusler via mobiltelefonen både til Letnes og Sandberg.

Mandag møtte vedkommende på politivakta i Oslo. Han sa da overfor politiet at han skulle ta livet av Letnes, samt at han han var klar over at hun bodde i Halden.

annonse

Hvorfor?

Mannen fortalte retten at han var dypt personlig berørt av diverse temaer Letnes har uttalt seg om, samt at han og hans familie er rystet over at Letnes kan hylle den iranske generalen som forleden dag ble likvidert på flyplassen i Bagdad, Irak.

Psykisk ustabil

Retten var ikke i tvil om at pågrepne mannen åpenbart var i en sårbar psykisk tilstand, og at den tidligere psykologiske hjelpen ikke har vært tilfredsstillende.

Retten bemerket at han fremstår som en langtidspasient både hva psykiatrisk og rusbehandling angår.

Dommeren kom frem til at en varetektsfengsling i to uker ikke ville være et uforholdsmessig inngrep, sett i relasjon til at den pågrepne relativt rask får et adekvat tilbud om døgnbehandling i en psykiatrisk institusjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon