Sebastian Kurz med De grønnes leder Werner Kogler etter en pressekonferanse i Wien. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/File Photo
annonse

Østerrikes nye koalisjonsregjering, bestående av det konservative ÖVP og De grønne, annonserte torsdag forrige uke at de overveier flere tiltak mot politisk islam.

Tiltakene inkluderer et forbud mot islamske hodeplagg for jenter inntil de når 14-årsalderen, og en dispensasjon til å plassere potensielt farlige individer i varetekt, for å forhindre at de begår voldshandlinger. Dette rapporterer Reuters.

Påtroppende forbundskansler Sebastian Kurz har tidlgere sagt at radikalisering og politisk islam «ikke har noen plass» i Østerrike. Forrige gang han var kansler gikk han inn for å stenge moskéer som hadde blitt anklaget for å støtte ekstremisme og å bedrive politiske aktiviteter. 

annonse

Les også: Kurz: EU trenger et «paradigmeskifte» i innvandringspolitikken

Vil skjerpe eksisterende forbud

Hodeplagg for jenter yngre enn 10 år ble innført i mai 2019, mot protester fra det muslimske miljøet og fra venstresiden. Nå ønsker altså den påtroppende koalisjonen å skjerpe forbudet ytterligere, og forby muslimske hodeplagg på jenter helt opp i 14-årsalderen. 

annonse

Kurz’ ÖVP gjorde sitt beste valg noensinne ved ekstravalget i september, etter at hans regjeringskoalisjon med det populistiske FPÖ måtte gå etter at sistnevnte partis leder og daværende visekansler Heinz-Christian Strache havnet i en korrupsjonsskandale.

Grønn politik og innvandringskritik

Nå er Kurz på vei tilbake til regjeringskontorene, denne gangen sammen med De grønne. 

– For å si det rett ut, disse forhandlingene var ikke enkle, fordi begge partier er basert på veldig forskjellige fundamenter. Men, etter min mening, har vi oppnådd et utmerket resultat, proklamerte Sebastian Kurz onsdag forrige uke.

Den påtroppende kansleren mener koalisjonen vil gi Østerrike det beste fra to verdener. Dette skal etter sigende innebære De grønnes miljøprioriteringer i kombinasjon med Kurz’ strenge innvandringspolitikk. 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse