Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
annonse
annonse

Fem barn fra samme familie er tilkjent 8,3 millioner kroner i erstatning fra Oslo kommune. Oslo tingrett slår fast at barna har vært utsatt for grov omsorgssvikt.

Familien tilhører romfolket og har langvarig tilknytning til Norge, skriver Aftenposten.

I omlag 20 år fikk barnevernet flere bekymringsmeldinger om de fem barna, som er født mellom 1989 og 1995. Søsknene mener at de er skadelidte som følge av manglende inngripen under pågående omsorgssvikt under oppveksten.

annonse

Retten kom det frem i dommen at hensynet til kultur, storfamilie og eventuell aktiv motarbeiding fra familiemedlemmene ikke kan forsvare at barnevernstjenesten unnlot å gripe inn. Barna hadde stort sett dårlige boforhold, dårlige klær, lite mat og ble opplært til normløshet og kriminalitet, heter det videre.

Søsknene har svært mangelfull grunnskoleutdanning og omfattende faglige utfordringer. Flere av barna ble også tatt for butikktyveri og ble i ung alder registrert med rulleblad hos politiet.

Et av søsknene er tilkjent 3,2 millioner kroner. De andre får mellom 1 og 1,5 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon