Skjermdump fra VG.
annonse
annonse

I en artikkel på VG onsdag gjør avisen det den kan for å bagatellisere hendelsen hvor to personer ble utsatt for et grovt overfall natt til 1. nyttårsdag.

VGs ambisjon virker å være å legge lokk på bekymring for at flerkultur eller rasisme mot etniske nordmenn har noe med slike voldssaker å gjøre.

Men før vi gir en analyse av hva VG her prøver å oppnå, er det verdt å nevne at Resett aldri skrev noe om eller spekulerte i motivet for den grove hendelsen.

annonse

Vi gjenga bare hendelsen slik den var beskrevet av vitner og la fokus på at politiet ikke ville uttale seg om saken eller hadde varslet om den på Twitter, som de jo pleier.

VG

VG var tause hele helgen etter at Resett først skrev om saken basert på skriverier i en Facebook-gruppe med tilknytning til fotballklubben Haugerudbanden Fc.

annonse

På onsdag lyser det en overskrift mot VGs lesere:

Avviser rasistisk overfall i Oslo: – Jeg er mørk i huden selv

Det er altså spekulasjoner i sosiale medier om rasisme mot hvite som er fokus for VGs journalistikk. Ikke voldshendelsen eller politiets lite proaktive innstilling.

VG hevder nå de har snakket med det ene av offeret, og de har fått ham til å uttale seg om at han ikke tror det er rasistiske motivert. Han vil ikke stå frem med navn, fordi han er redd for represalier. Har det slått VG at det faktum at han bor i dette innvandrertette området også påvirker hva han nå sier? Et område hvor Resett i en serie artikler har dokumentert at det er store problemer med ungdomsgjenger?

Aldri hørt om?

Det er flere som blamerer seg i denne artikkelen i VG. I det minste hvis sitatene er korrekte. Den ellers så oppriktige Ap-mannen Jan Bøhler bor selv i Groruddalen og er intervjuet av VG. Han er bekymret for «hvordan feilaktige påstander sprer seg,» skrives det.

– Jeg har fulgt med på volden her i 30 år og har aldri hørt om rasistisk motivert vold mot hvite. Motivene er helt andre, selv om gjerningspersonene selvfølgelig kan være mørke i huden, sier Bøhler.

annonse

Har du virkelig sagt det, Jan Bøhler? Har du aldri hørt om rasistisk motivert vold mot hvite i Groruddalen?

Det er nesten så man kunne mistenke at VG har lagt press Jan Bøhler til å komme med denne uttalelsen. Vi er jo kjent med at VG har en historie for å få folk til å si det som passer inn i den vinklingene de ønsker seg. I Giske-saken ble de nettopp dømt i PFU for dette.

En ting er om Bøhler mener at slik vold aldri har funnet sted og at folk innbiller seg det, men at han ikke en gang skulle ha hørt om det står ikke til troende. Det har blitt skrevet om vold og trakassering mot hvite gutter i mange år og flere ganger allerede. Selvfølgelig i HRS, Document og Resett, men også Finansavisen har hatt intervjuer med norske gutter som har opplevd dette. Og det er flere fortellinger om det i Halvor Foslis bok fra 2015 Fremmed i eget land.

Les også:«Erik» utviklet PTSD av å vokse opp i Groruddalen – norske gutter utsettes for rasistisk vold på Oslo øst

Les også: Innvandrergjeng angrep etnisk norske pensjonister på Tøyen

VGs forsøk på å vri den alvorlige voldhendelsen på Haugerud over til en kritikk av de som skriver om det, er skammelig. De nevner Resett, men uten å lenke  til de artiklene vi faktisk har skrevet om saken. Og selvfølgelig omtales vi som det «islamkritiske nettstedet». Det gjør VG for å diskreditere det vi skriver og slik at leserne deres skal tro at alt som står på Resett skal være forutinntatt. Og det er også det leserne skriver i kommentarfeltet som blir forsøkt diskreditert.

VG innsats i denne saken er nok, uten at de er klar over det selv, et godt eksempel på det som har vært og er problemet med norske mediers dekning av innvandringen til Norge og dens konsekvenser. De har som utgangspunkt at innvandring er en god ting og at det eneste som eventuelt kan forhindre det fra å gå bra, er nordmenns fremmedfrykt og rasisme. Utlendingene derimot, kan aldri gjøre noe galt og har selvfølgelig ingen rasistiske tendenser overhodet.

Mediene manipulerer

Men til tross for iherdige forsøk fra politisk korrekte medier over flere tiår på å skjule realitene, virkeligheten er annerledes og mange av oss vet det. Les for eksempel hva Abid Raja skrev tilbake i 2012 om hans oppvekst i det pakistanske miljøet. Guttene ble lært opp til å hate jøder og USA.

Man skal absolutt forsøke å få frem nyanser i alle hendelser. Og vi har ikke påstått at ikke hendelsen på Haugerud kan fortolkes av de involverte på ulike måter. Men når VG vrir dette til en sak om at rasistisk motivert vold mot etniske nordmenn ikke forekommer i Norge fra innvandrere, blir det simpelthen for drøyt.

Ja, det blir rett og slett manipulerende og falske nyheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon