Illustrajsonsbilde av en brann. (Rycroft / AP / NTB scanpix)
annonse
annonse

Australske myndigheter har utvidet katastrofevarselet for delstaten Victoria. Samtidig igangsetter hæren evakuering av deler av Kangaroo Island i Sør-Australia.

Katastrofevarselet som gjelder over store deler av Victoria er utvidet med 48 timer, og personer som er innenfor faresonen er bedt om å forlate om det lar seg gjøre, ifølge Reuters.

– Ikke bli munter av regnet vi har hatt nylig. Disse brannene beveger seg fortsatt, de vokser fremdeles i landskapet vårt, og de utgjør en betydelig trussel mot lokalsamfunnene våre, sier Victorias beredskapsminister Lisa Neville.

annonse

Samme dag har hæren igangsatt evakuering av deler av Kangaroo Island i delstaten South Australia, som grenser til NSW og Victoria.

Video fra steder viser hæren som løper fra dør til dør i Parndana som ligger midt på øya. Ifølge Daily Mail fikk innbyggerne fem minutter på seg til å forlate hjemmet sitt.

Også i områder rundt Vionne Bay på sørkysten av øya, blir folk evakuert. Der gikk politi og brannvesen dør til dør torsdag og oppfordret innbyggerne om å dra til havnebyen Kingscote eller tettstedet Penneshaw.

Massive branner har herjet i Australia siden september. Minst 26 mennesker har mistet livet, og over 2.000 hjem er blitt ødelagt.

annonse

Brannene har også ført til massive ødeleggelser for fauna og flora, og over 800 millioner dyr er rammet. Om lag 500 millioner dyr, flere av dem utrydningstruede arter, har mistet livet i brannene, ifølge anslag fra organisasjonen Zoos Victoria, som arbeider med utrydningstruede dyrearter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon