Carl I. Hagen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

I et representantforslag som nå ligger til godkjenning i Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreslår  Carl I. Hagen (Frp) at hele Nav-skandalen etterforskes av en ansvarskommisjon.

– Vi må se på dem som har innført den feilaktige praksisen som har ført til at 40-50 uskyldige er dømt til fengsel. Mange er også fratatt titusenvis av kroner uriktig. Bare en etterforskning kan avklare statsrådenes ansvar før innføringen av EU-forordringen i 2012, sier Hagen til Dagbladet.

En slik eterforskning av en ansvarskommisjon vil være et første skritt mot riksrett ifølge avisen. Hagen trekker frem  paragraf 9 og 10 i ansvarlighetsloven når han ber om en etterforskning.

annonse

Les også: Les hele Hagens anmeldelse av ansvarlige tjenestemenn i NAV-skandalen

I paragraf 9 heter det ifølge Dagbladet:

«Undlater noget medlem av Statsrådet under behandlingen av en sak å gi oplysninger som har betydning for saken, eller gir han uriktige oplysninger, straffes han med bøter eller med fengsel inntil 5 år.»

annonse

– Jeg forutsetter at både Arbeiderpartiet og Høyre sier ja til en etterforskning. Erna Solberg har sagt at hver stein skal snus, da må vi granske både de personer som satt i forvaltningen i 2008-2012 og de som satt der i 2017-2019, sier Hagen, som understreker at han verken forhåndsdømmer eller har konkludert i saken.

Les også: Jussprofessor mener Stortinget må sette ned egen kommisjon for granskning av Nav-skandalen

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon