Kommunestyrerepresentant Preben Dimmen (H). Foto: Ålesund kommune
annonse
annonse

Preben Dimmen i Ålesund Høyre er ikke bekymret for at hans kritikk av Erna Solbergs nyttårstale skal medføre at han ekskluderes fra partiet sitt.

Sunnmørsposten rapporterte tirsdag at kommunestyrerepresentant Preben Dimmen i Ålesund ble kalt inn på teppet i Ålesund Høyre, etter at han ytret seg kritisk til statsminister Erna Solbergs nyttårstale i et innlegg på Facebook. 

«Til tider var det vanskelig å skille den angivelig konservative statsministeren fra en globalistisk SV-er. Hun talte over og forbi oss, ikke til oss», skrev Dimmen i det aktuelle innlegget.

annonse

Innlegget har ikke gått upåaktet hen blant Dimmens partikolleger.

– Som innvalgt representant for Ålesund Høyre i bystyret så følger det av reglementet at der det er veiledning i partiprogrammet for hva en skal mene, så er representanten bundet til det, sa leder Runar Paulsen i Ålesund Høyre til Sunnmørsposten tirsdag. 

annonse

Dimmen forteller på sin side til Resett at han opplever at sakens alvorlighet er blitt litt overdrevet i pressen.

– Saken har blitt sensasjonalisert av Sunnmørsposten, men det foreligger riktignok en uenighet mellom meg og partiet om hvor grensen går som folkevalgt for hva som er lovlig kritikk av eget parti, innenfor regelverket til folkevalgte bystyrerepresentanter som er medlem av partiets gruppe.

Les også: Torbjørn Røe Isaksen møter motbør fra sine egne: – Gagner dette landet vårt? (+)

Lederkritikk

Dimmen mener det må være rom for lederkritikk i Høyre. 

– Jeg mener at vi skal ha takhøyde for – også kontroversielle – meningsutvekslinger, lederkritikk og ytringer som rokker ved status quo og nåværende politiske linje. Ethvert parti er avhengig av kritiske røster som utfordrer partiets linjer – også den øverste lederens utsagn, politiske visjoner, fremtoning og fremstillinger. Spesielt når det gjelder politiske spørsmål som innebærer store politiske omveltninger som vil endre livene til landets innbyggere fundamentalt, sier han, og legger til:

annonse

– Det var nettopp dette jeg adresserte i innlegget mitt om statsministerens nyttårstale. Nemlig knefallet for den radikale klimabevegelsen, og det overdrevne globale fokuset. 

Radikale premisser

Høyre-politikeren er bekymret for at radikale deler av klimabevegelsen skal få sette premissene for politikken, og således bidra til en lavere levestandard i Norge.

– Det er svært skadelig å godta premissene til klimabevegelsen. Mellom 40 prosent og 45 prosent av verdiskapingen i landet skjer i petroleumsnæringen og relaterte virksomheter. Norge forårsaker cirka 0,0058 prosent av alle CO2-utslipp på kloden, når man også tar høyde for alt som ikke er antropogenisk, forteller Dimmen. 

– Derfor er det foruroligende at partiet mitt beveger seg i en retning hvor landets befolkning vil oppleve stor usikkerhet og i veldig mange tilfeller tap av deres levebrød, frihet og velstand. Kombinert med den skjødesløse innvandringspolitikken som har blitt ført av hovedstrømspolitikerne i Norge, er det allerede vanskelig nok å skulle forsøke å balansere statsbudsjettet. Dette er de to områdene jeg er svært uenig med partiet mitt på, nemlig klima og innvandring.

Les også: Torbjørn Røe Isaksen svarer kritikerne: Dagens asyl- og flyktningpolitikk må strammes ytterligere inn (+)

En konservativ fløy

Sunnmøringen er klar på at han tilhører av en distinkt fløy i Høyre, snarere enn å være en ensom svale.

– Jeg tilhører vel en mindretallsfløy som kan kalles nasjonalkonservativ, eller simpelthen konservativ, slår han fast.

Avslutningsvis konstaterer Dimmen følgende:

– Jeg vil atter en gang påpeke at hele saken har blitt sensasjonalisert av media. Jeg har hvilepuls og jeg er sikker på at vi kommer til å diskutere oss gjennom situasjonen så snart som mulig i bystyregruppen. Jeg tolker ikke regelverket dithen at kritikken min er brytende med det, og det skal bli greit å få oppklart situasjonen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon