Utlendingsinternatet på Trandum. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann skulle tvangssendes ut av Norge, men hans eget hjemland nektet å ta ham imot. 

Etter endelig å ha blottlagt utlendingens riktige identitet, mottok Politiets Utlendingsenhet 19.12.19 gyldige reisedokumenter tilhørende utlendingen fra Den Marokkanske Ambassaden i Oslo.

21.12.19 ble utlendingen satt på flyet til Marokko, med følge fra politiet. 

De marokkanske politimyndighetene på flyplassen aksepterte derimot ikke reisedokumentene som i forkant var undertegnet og godkjent av øvre marokkanske myndigheter. 

annonse

Polititjenestemennene ble derfor nødt til å ta med utlendingen tilbake til Norge.

Beklaget
Den Marokkanske Ambassaden i Oslo nærmest beklaget at deres egen statsborger ble nektet innreise.

Ytterligere verifiserbar informasjon om utlendingen vil på nytt bli sendt til innenriksministeriet i Marokko.

annonse

Internert
Da utlendingen på ny ankom norsk jord, ble han umiddelbart anholdt og internert på Trandum, i påvente av et nytt uttransporteringsforsøk til Marokko.

Pågrepet
Mannen hadde blitt pågrepet i april 2019. Da hadde han allerede oppholdt seg i Norge i lang tid etter at han hadde fått et vedtak om at han pliktet å forlate landet.

I tillegg er han utvist fra riket. Utlendingen ble deretter, etter rettens kjennelse, internert på Politiets utlendingsinternat, Trandum. 

En kilde med kjennskap til saken sier at mannen skal ha kriminelt rulleblad. Det er på det rene at et stort antall av marokkanere som kommer til Norge gjør det vel vitende om at de ikke har mulighet til å få asyl, men i stedet misbruker ordningen for å drive med kriminalitet, blant annet gatesalg på det åpne narkotikamarkedet.

Les også: Misbruk av asylinstituttet avslørt på Gardermoen

Ikke spilt på lag
Etter at utlendingen ble internert, har han ikke vært villig til å spille på lag med Politiets utlendingsenhet (PU) for å avdekke riktig navn og statsborgerskap. Derfor, i påvente av en identitetsfastsettelse, har interneringsfristen gjentatte ganger blitt forlenget av Oslo tingrett.

annonse

En omfattende etterforskning
Hans fingeravtrykk ble første gang registrert hos norske myndigheter i 2010 og i denne saken har PU nedlagt en grundig og mangesidig etterforskning for å avdekke utlendingens faktiske personalia. 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon