Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
annonse
annonse

Jegernes Interesseorganisasjon reagerer sterkt på offentliggjøring av navnelister på våpeneiere, lisens- og kvotejegere. 

Ronny Wollert Andreassen fra Jegernes Interesseorganisasjon (JI) skriver i Jegeravisen om at Miljødirektoratet har valgt å offentliggjøre navnelister på lisens- og kvotejegere som også er våpeneiere. Lister er allerede publisert i aviser, og har florert i sosiale medier, skriver Andreassen. 

«Det er svært betenkelig at noe slikt kan skje – spesielt når det er et organ til staten som gjør dette. Vi som jegere anser dette som svært sensitiv informasjon», skriver Andreassen. 

annonse

Les også: Dyrevernorganisasjonen NOAH ligner en religiøs sekt

Frykter tyverier

Han skildrer videre at jegere hans organisasjon har vært i kontakt med frykter at det kan bli våpentyverier av den informasjonen som er offentliggjort. Andreassen mener at det er Miljødirektoratet som må være ansvarlig dersom noe slikt skjer. 

annonse

«Flere jegere som utøver lisens- og kvotejakt har allerede mottatt trusler. Sågar jegernes familiemedlemmer mottar trusler fra ukjente personer på sosiale medier, meldinger på Facebook og andre sosiale kanaler. De som fremsetter disse truslene driver en trakassering som er noe av det verste som personer kan utsettes for. Vi får bare håpe at politiet tar grep på dette så raskt som overhodet mulig slik at man plutselig ikke står ovenfor et scenario hvor trusler og trakassering er blitt fysisk på person», skriver han videre i sin tekst. 

Har sendt brev

JI har sendt et brev til Miljødirektoratet og politikere, adressert til Ellen Hambro, direktør i direktoratet, med spørsmål til beslutningen.

Miljødirektoratets nye praksis med å tillate offentliggjøring av navnelister på lisens- og kvotejegere fra Jegerregisteret i Brønnøysund kom uten forvarsel eller godkjennelse fra de som står oppført som lisens- og kvotejegere. 

«Praksisen har allerede ført til at listene som er publisert er delt på grupper på sosiale medier hvor ekstreme rovdyrromantikere deler informasjon for aktivisme. Dette vil medføre trusler og sjikane av jegere som utfører lovlig jakt vedtatt av Stortinget og regjeringen», skriver Andreassen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon