Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
annonse
annonse

En somalisk migrant ble nylig dømt for seksuell utnyttelse av barn etter en grov voldtekt i Dalarna i Sverige. Mannen slipper imidlertid unna med samfunnstraff.

7. mars 2019 voldtok 19 år gamle Hussein Abdukar fra Somalia en 13 år gammel svensk jente, både vaginalt og analt. Han var fullstendig klar over jentas unge alder, og jenta på sin side kjente til at somalieren gikk i tredje klasse på videregående. Dette rapporterer nettavisen Samhällsnytt.

Jenta har under politiavhør fortalt at Abdukar etter noen måneders bekjentskap via det sosiale mediet Snapchat ville omgås med jenta alene. Dette skal jenta ha sagt klart nei til, med begrunnelse i aldersforskjellen mellom de to. Abdukar hadde ved flere tilfeller uttrykt at han ønsket å ha samleie med 13-åringen. 

annonse

Les også: Sverige: Voldtok jente med psykisk funksjonshemming – må kun sone 1,5 år i fengsel

Var lei seg

En dag da hun befant seg i tettstedet Injsön, og var lei seg, holdt hun kontakt med Abdukar, som etter hvert spurte om de to skulle møtes. 

annonse

De møttes ved en ICA-butikk og gikk deretter til Abdukars leilighet. Den somaliske migranten låste døren, spilte musikk og begynte å forgripe seg på jenta, som har beskrevet for tingretten i Mora at hun ble stum, at kroppen hennes føltes som gelé og at hun ikke greide å tenke klart.

Smertefull voldtekt

Etter at han dro av jentas klær, kledde Abdukar av seg selv og tvang jenta til å bøye seg frem foran ham. Han utførte analt og vaginalt samleie med henne, og hun har forklart at det gjorde svært vondt, og at hun kjente det helt opp i magen. 

Da hans bror ankom leiligheten avbrøt Abdukar voldtekten, og jenta dro fra stedet. Hun dro til en venn og fortalte hva som hadde skjedd. Siden fortalte hun også sin far om det hun hadde opplevd.

Hun hadde bitt seg selv så hardt i tungen av smertene at hun hadde en rød strek på tungen i ettertid. Hun kunne ikke sitte på to dager, og fikk søvnproblemer og angst. I Mora tingrett har man konstatert skader i fornærmedes underliv.

Fikk samfunnsstraff 

9. mars 2019 ble Hussein Abdukar anholdt, og tre dager senere ble han varetektsfengslet. Ifølge opplysninger til politiet fikk han permanent opphold i Sverige 13. april 2016.

6. mai 2019 meddelte Mora tingrett at Abdukar var dømt for seksuell utnyttelse av barn, og ikke voldtekt, til tross for overgrepets natur. Straffen ble såkalt vilkårlig dom, med 75 timers samfunnsstraff, og en erstatning til jenta på kun 15 000 svenske kroner. Denne dommen ble anket.

annonse

6. desember kunngjorde Svea hovrett (lagmannsrett, red.anm.) at de også hadde dømt Abdukar for seksuell utnyttelse av barn. De gjorde ingen endringer i tingrettens dom, annet enn at de økte erstatningsbeløpet til 25 000 svenske kroner. 

Aktoratet ba ikke om utvisning, og mannen får dermed bli Sverige. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon