President Donald Trump har fått grønt lys av en ankedomstol til å bruke deler av forsvarsbudsjettet til å bygge hans etterlengtede mur langs grensa til Mexico. Foto: Eric Gay / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En ankedomstol opphevet torsdag forbudet mot å la Donald Trump bruke 3,6 milliarder dollar av forsvarsbudsjettet til å bygge en mur langs grensa til Mexico.

Nå kan altså presidenten gå i gang med murbyggingen, skriver Daily Mail.

– Dette er en seier for rettsstaten. Vi er opptatt av å holde våre grenser trygge, og vi vil fullføre muren, heter det i en uttalelse fra Det hvite hus.

annonse

Avgjørelsen kommer etter at en domstol i El Paso i Texas i desember vedtok at Trump ikke kunne bruke forsvarsbudsjettet.

Presidenten har kjempet en lang kamp for å få midler til sin lenge lovede mur som han vil bygge langs USAs grense mot Mexico, for å hindre smugling og ulovlig innvandring.

Trump erklærte en nasjonal sikkerhetskrise langs grensa i februar. Med nasjonal krisetilstand mente Trump han hadde myndighet til å ta pengene han trengte fra andre deler av statsbudsjettet, uten Kongressens grunnlovsfestede godkjenning til å bevilge penger.

Den såkalte shutdownen endte i februar da det ble undertegnet en avtale som ga 1,4 milliarder dollar til grensesikkerhet, men ingenting til muren Trump ville bygge.

annonse

Fra før har USAs høyesterett godkjent en Pentagon-bevilgning på 2,5 milliarder dollar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon