- Resett - https://resett.no -

Dagsavisen blir latterliggjort i eget kommentarfelt etter angrep på Resett

Dagsavisens redaktør Bente Rognan Gravklev får lite støtte i eget kommentarfelt etter at hun angrep Resett for å skrive om den grove voldsepsioden på Haugerud i Oslo nyttårsaften. 

Natt til 1. januar ble to de to mennene i 50-årene personer utsatt for blind vold i et område i Oslo med høy andel innvandrere. [1]Ungdomsgjengen som angrep de de to mennene hadde skåret opp øret på den ene, og sparket ut tenner på den andre. Foreløpig ser det ut til at det gjengen som angrep bestod av tre personer.

Den etablerte norske pressen ønsket ikke å raportere om den grove voldsepisoden før Resett og andre mindre nettaviser satte søkelyset på hendelsen. Etter massiv diskusjon i sosiale medier valgte VG å lage en sak og fokuserte på at voldsepisoden ikke hadde et rasistisk motiv. Resett ble omtalt som «islamkritiske» [2] av den redaktørstyrte avisen.

annonse

Mediene som skjuler vold i innvandrerområder har et ansvar for radikaliseringen [3]

«Bevæpne seg»

Dagsavisen har nylig publisert en kommentar [4] om det grove voldsoverfallet, skrevet av redaktør Bente Rognan Gravklev, som fyrer løs mot blant andre Resett, og hevder at avisen «pisker opp stemningen». Også kommentarfeltet blir utdelt skyld for å spre «feilaktige påstander».

annonse

– «Mediene som skjuler vold i innvandrerområder har et ansvar for radikaliseringen», skrev Resetts Helge Lurås i en kommentar. Her forklarer han hvorfor Resett mente det var forsvarlig å publisere det som nå er stadfestet som feilaktige opplysninger. Han viste til formuleringer i en epikrise fra sykehuset, samt informasjon fra flere i miljøet på Haugerud.

– Det er altfor tynt. Men Resett lot saken gå, og dermed fikk spekulasjonene enda mer næring. Særlig i deres eget kommentarfelt, der noen skal ha tatt til orde for å bevæpne seg, skriver Gravklev.

Les også: Dagsavisen-redaktør mener Resett forsøpler det offentlige ordskiftet [5]

Dagsavisen har ikke veldagt skjermbilde av kommentaren der noen skal ha gitt utrykk for å«bevæpne seg». Det er derfor usikkert om kommentaren er skrevet på Resetts Facebook-gruppe, som ikke kan forhåndsmodereres, eller i selve kommentarfeltet til Resett. Eller om kommentaren i det hele tatt har eksistert.

Det er også uklart hvilken kontekst dette angivelige utspillet hadde.

Hei, Dagsavisenredaktør Lysholm. Hvorfor angriper du Resetts kommentarfelt når du har stengt ditt eget? [6]

annonse

– Resett ødelegger landet

På Dagsavisens egen Facebook-side, der kommentaren er blitt publisert, er det kommet en hel del reaksjoner.

– Aldri sjekk en god historie. I hvert fall ikke hvis historien passer inn i det narrativet du ønsker å formidle, heter det i innlegget på Facebook

– Narrativet er viktig Dagsavisen, skriver en person i kommentarfeltet, med et sarkastisk smilefjes og skjermbilde av Dagsavisens sak som omhandlet «ekspertenes» antagelser før presidentvalget i USA i 2016.

Det hører med til historien at Dagsavisens eksperter tok fullstendig feil ettersom Donald Trump vant valget.

– For Dagsavisen er det viktigste å formidle at Oslo er en trygg by. Rett og slett en gladsak. At to menn i 50-årene blir svinebanket er underordnet. Så tusen takk dagsavisen. For å oppklare. Selv om jeg ikke ble noe særlig klokere, skriver en annen.

Blant de 60 kommentarene får Dagsavisen lite støtte. Men det er en kvinne som er skremt etter å ha lest Gravklevs kommentar.

– Så uhyggelig. Hvorfor vil Resett, Document og tilhengerne deres ødelegge byen vår/landet vårt?, spør kvinnen.

Resett-redaktør Helge Lurås har også skrevet en kommentar i forbindelse med voldsepsioden på Haugerud. Han mener at mediene som skjuler vold i innvandrerområder [3]har et ansvar for radikaliseringen.

– I denne saken vurderte vi det slik at når flere personer fra idrettsmiljøet på Haugerud samt en epikrise fra sykehuset slo fast at det dreide seg om gjengvold, så kunne vi publisere saken.

– Andre medier har åpenbart vurdert det annerledes. En person fra området Resett har vært i kontakt med forteller at vedkommende lørdag kveld kontaktet flere store medier og spurte om hvorfor de ikke har skrevet om saken. Svaret var at de ikke kunne skrive noe før politiet bekreftet.

annonse

Les også: Mehmets bil totalskadd i bilbrann på Haugerud [7]

– Det  virker mest som en dårlig unnskyldning. Men nettopp denne berøringsangsten fra politi og MSM er med på å nøre opp under nordmenns følelse av frykt og avmakt. Mange som bor i slike områder og opplever hverdagen som mer utrygg, føler seg rett og slett glemt av våre politikere. Noen velger å flytte, kanskje de fleste. Andre kan komme til å bruke andre og mer kontante virkemidler, skrev Lurås. [3]

Tegn abonnement [8] eller støtt oss på andre måter [9] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474