Trine Skei Grande. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Forleden dag satt jeg og leste «Veien til Resett» av Helge Lurås. Mens jeg leste kapitlene om de dramatiske avsløringene rundt Trine Skei Grandes åkeraktiviteter, var det noe pussig som slo meg:

I kapittelet «Et landsmøte fra helvete» kunne vi lese om hvordan Ola Borten Moe etter lang tid endelig bekreftet historien om Trine Skei Grandes ugjerninger i en åker med en ung mann, under hans eget bryllup sommeren 2008.

Moe publiserte en lengre kommentar på Facebook, tirsdag 10. april klokken 10:00, der han bekreftet historien som Resett hadde omtalt tidligere på året. Moe begrunnet posten med behovet for å rette opp i saken etter det han anså som en dårlig fremstilling av saken, både fra Grande og medias side. Med tanke på den valgte datoen for posten, bare tre dager før Venstres landsmøte, hvor Grande blant annet stod på valg, kan man spekulere i hvorvidt Facebook-kommentaren fra Moe var av den taktiske sorten.

annonse

Les også: Å overbevise det norske folk om å melde seg inn i en union britene har valgt å forlate, er i praksis umulig

Når jeg leste gjengivelsen av denne historien i «Veien til Resett», så var det ikke den trolig taktiske Facebook-kommentaren til Borten Moe som slo meg. Det var mine egne minner fra mediebildet i dagene etter at kommentaren var blitt publisert. Så vidt 24 timer etter at Moe hadde tatt av seg munnbindet og bekreftet det som er blitt omtalt som et av landets mest kjente politiske hemmeligheter, ble en artikkel publisert i Nationen hvor all fokus var på Ola Borten Moe og en slibrig melding som var blitt sendt til daværende leder i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, under en hyttetur i 2016.

Artikkelen handlet om Ola Borten Moe og en gjeng trøndere, de fleste med tillitsverv i Senterpartiet, som hadde vært på hyttetur i tradisjonell trøndersk stil. I løpet av lørdagskvelden ble en melding sendt til Navarsete fra mobilen til en av deltagerne, hvor det sto «Vi har lyst på fitta di». Mobilen som meldingen ble sendt fra tilhørte ikke Borten Moe, og det har vært brei konsensus om at Moe ikke var avsenderen, men likevel var det denne saken som skulle dominere nyhetsbildet i dagene og månedene som fulgte. MSM kastet seg på SMS-saken, og Moes bekreftelses av «åkersaken» havnet fort i skyggen av tekstmeldingen fra hytteturen. Borten Moe ble tvunget på defensiven og måtte etter hvert trekke seg midlertidig fra stillingen som nestleder i Senterpartiet. SMS-saken herjet i norsk media langt utover sommeren 2018.

Når man tenker tilbake på disse hendelsene, så må man nesten spørre seg hvorvidt det hele var tilfeldig. Knappe 24 timer etter at Ola Borten Moe hadde stått frem og bekreftet den såkalte «åkersaken», en sak som frem til da omtrent var blitt avfeid av MSM, ble han selv offer for en enorm drittpakke fra Nationen. Det er forståelig at mange har hatt motiver for å «ta» Borten Moe for et eller annet. Mannen har skapt seg mange politiske motstandere, ikke minst i eget parti etter konfliktene med Navarsete i 2012. Men det at en slik sak kom så hurtig etter at Borten Moe hadde bekreftet «åkersaken», kan få en til å spekulere i hvorvidt MSM nærmest kastet seg over ham som en straff for at Borten Moe, som er en offentlig person, våget å avsløre Grandes hemmelighet.

annonse

Les også: Carl I. Hagen: Vi stemmer for ting vi er mot og mot ting vi er for

En annen hypotese kan være at Borten Moe fikk nyss om at artikkelen om hytteturen var på vei, og at han derfor ønsket å bekrefte «Åkersaken» som en slags avledning for mediastormen som han viste ville komme. Dette blir som å spekulere i hvorvidt høna kom før egget, og det er nok bare de involverte som vet med sikkerhet.

Likevel kan man undres over hva det er MSM bestemmer seg for å lage stor ståhei rundt. «Åkersaken», der en ung mann hadde sex med en offentlig maktperson ute i en åker, ble nærmest tiet i hjel av alle andre enn de alternative mediene. Samtidig ble historien om en guttegjeng som sendte en melding i fylla en av årets mest omtalte saker. Det blir mye spekulasjon, men man kan fint se for seg journalister som graver og skriver om SMS-saken til Borten Moe, og som godter seg over at han «får som fortjent» etter å ha våget å bekrefte disse «fæle ryktene» om landets kjære kulturminister.

Boken “Veien til Resett” kan kjøpes her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon