- Resett - https://resett.no -

Hva kan de uidentifiserte flyvende objektene observert av US Navy egentlig være?

Den amerikanske marinen har bekreftet at tre videoer som angivelig viser UFOer er ekte, men innrømmer også å ikke ha noen god forklarer på hva objektene kan være.

I september 2019 bekreftet det amerikanske militæret autentisiteten til tre videoer – én fra 2004 og to fra 2015 – som angivelig viser flere flyvende uidentifiserte objekter (UFOer). USAs mektige militære klarer ikke å forklare hva disse flyvende objektene er, hvor de kommer ifra, eller hvem som har produsert dem.

Et ukjent, men betydelig antall amerikanske militære tjenestepersoner skal ha rapportert om fenomenet over en periode som strekker seg over minst 70 år. Spesielt i løpet av de to siste tiårene har hyppigheten av slike observasjoner vokst i omfang, i takt med at amerikanerne har byttet ut sine utdaterte radarer fra 1980-tallet med mer avanserte systemer.

annonse

Amerikanske myndigheter benekter enhver tilknytning til fenomenet. Joseph Gradisher, en talsmann for den amerikanske marinen, har derimot offentlig gått ut og bekreftet at disse objektene eksisterer, men også innrømt at amerikanerne ikke har en anelse om hva de faktisk er.

– Det finnes en rekke forskjellige rapporter. I noen tilfeller kunne det ha vært kommersielle droner, men i andre tilfeller vet vi ikke hvem som gjør dette. Vi har ikke nok data til å spore dette, sa han [1] til pressen 17. september 2019.

Etter at det amerikanske forsvaret nå har bekreftet autentisiteten til de angivelige UFO-videoene, begynner interessen å vekkes hos selv de mest skeptiske. Hva er det egentlig som foregår? Resett har undersøkt.

annonse

Gimbal-videoen

Slike UFO-observasjoner har naturligvis blitt møtt med stor skepsis av offentligheten opp igjennom historien, og var lenge et tema som pressen skydde som ilden. Interessen rundt UFOer eksploderte derimot i USA i september 2017, da New York Times publiserte en artikkel [2] om fenomenet, som vakte stor oppmerksomhet.

I artikkelen går fem forskjellige piloter fra den amerikanske marinen offentlig ut og forteller om sine UFO-opplevelser. Flere piloter har rapportert om å ha observert disse rare flyvende ukjente objektene på nesten daglig basis mellom sommeren 2014 og mars 2015 – høyt i himmelen på den amerikanske østkysten. Minst 60-70 forskjellige personer har rapportert om å ha sett disse objektene på radar i samme periode.

Les også: Har utenomjordiske vesener besøkt jorda? [3]

Spesielt løytnant Ryan Graves’ historie vekker oppsikt. Graves var blant dem som observerte disse objektene med egne øyne, og var delaktig å ta en video av dem – kjent som Gimbalvideoen. Han forteller om hvite rektangulære flyvende objekter, som overgår all kjent teknologi på jorden.

De har imponerende flyveferdigheter, og beveger seg på utrolige måter i hypersoniske hastigheter – uten vinger, halefinne og en synlig motor. Disse objektene skal også ha blitt observert flyvende non-stop i hele 12 timer, langt over maksflyvetiden til dagens mest avanserte jetfly – inkludert F-22 Raptor – som typisk kan være i luften i 1,5-2 timer før de trenger nytt drivstoff.

Se under for den nå myteomspunnede Gimbal-videoen.

annonse

Selv om løytnant Graves sliter med å finne en «jordlig» forklaring på fenomenet, er ikke alle like overbevist. Leon Golub, en senior astrofysiker ved Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, har sett på videoen og sier at sannsynligheten for at det er noe utenomjordisk «er så usannsynlig at den konkurrerer med mange andre lite sannsynlige, men mer jordlige forklaringer.» Han la til at «det er så mange andre muligheter – inkludert feil i koden for bildebehandlings- og visningssystemer, atmosfæriske effekter og refleksjoner, samt nevrologisk overbelastning fra flere innganger under høyhastighetsflyging» som kan påvirke videoen. 

Fravor-videoen

Nesten ti år tidligere, i 2004, skal den høytstående og anerkjente kommandøren David Fravor og hans skvadron ha observert og filmet en lignende UFO, cirka 160 kilometer fra den amerikanske vestkysten. Etter å ha vært i den amerikanske marinens besittelse i over 13 år, ble videoen av hendelsen omsider gjort offentlig tilgjengelig for allmenheten i september 2017.

Kommandør Fravor snakker [4] i dybden om hendelsen i en lengre samtale på en av USAs mest kjente podcast – The Joe Rogan Experience – 5. oktober i fjor.

– Vi holdt på med en militærøvelse i jagerfly ved kysten av San Diego i 2004, da vi ble kontaktet av sentralkommandoen på den nærliggende destroyeren Princeton. Skipet hadde observert flere flyvende ukjente objekter på radaren sin i en periode på over to uker, og vi ble sendt for å utforske fenomenet.

Les også: U.S. Navy innrømmer: UFO-videoer er ekte (+) [5]

annonse

Fravor forteller at han ledet et mindre lag på fire personer i to forskjellige jagerfly, da de plutselig la merke til et større kors-lignende hvitt objekt på rundt 12 meter som lå og fløt noen meter over havet.

– Vi så ned på denne tingen og jeg trodde det kanskje kunne være et helikopter, men jeg så ingen rotorer. Vi fløy derfor ned for å ta en nærmere titt, men da snudde plutselig objektet og begynte å fly mot oss.

Fravor forteller at de lå i en høyde på 18000 fot (ca. 5500 meter) og observerte objektet fra en distanse, da en av vingemennene forsøkte å få objektet opp på radaren, men det skal ha «jammet» radarsignalet. Fravor bestemte seg derfor for å forsøke å fly så nærme objektet som mulig for å kunne se bedre akkurat hva det var for noe. Men i det han begynte å akselerere for å ta det igjen, forsvant det plutselig lynraskt fra synet til alle som var delaktig i hendelsen – med ingen god forklaring.

Etter objektet forsvant sporløst fra himmelen, bestemte Fravor og laget hans for å returnere til USS Nimitz hvor de var stasjonert. Men like etter de hadde begynt ferden, kom sentralkommandoen på hangarskipet med en overraskende melding. Objektet hadde dukket opp på radaren igjen – hele 97 kilometer unna der det ble observert sist gang!

– Dette objektet gikk fra der vi var til rundt 60 mil (ca. 97 km) unna – på rundt 30 til 40 sekunder. Sentralkommandoen sporet det ikke, det dukket bare plutselig opp radaren igjen. Vi fløy derfor tilbake for å undersøke mer, men så det ikke, så vi bestemte oss til slutt for å dra tilbake til skipet, forklarer Fravor.

Se under for Fravor-videoen.

I Fravors egne ord

Under sin opptreden på Joe Rogan Experience, kommenterte kommandør David Fravor både Gimbal-videoen og hendelsen han selv bevitnet. Det er vel verdt å ta en titt på hva han sier – selv for de mest skeptiske.

Fravor ser en velmerittert og velrespektert offiser i den amerikanske marinen med nesten 4000 timer flytid å vise til. Hendelsene i videoene har blitt bekreftet fra flere hold og bevitnet av mange personer. Det er ikke noe tvil om at det har skjedd, så det er kun forklaringen som ekspertene knives om for øyeblikket. Hva kan de være?

Fravor-videoen

Gimbal-videoen

Resett har tatt kontakt med noen militæreksperter for å høre hva de mener om saken, men ingen har villet uttale seg om UFO-fenomenet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474