Rettsbygningen i Sheffield, South Yorkshire, Storbritannia. Foto: Chris Downer / Sheffield: Magistrates’ Court via Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Den sårbare jenta opplevde at hun overhodet ikke ble hørt, da hun søkte hjelp hos politiet i sitt nærmiljø.

Ni menn, hvorav åtte er kurdere, står for tiden tiltalt i Sheffield i Storbritannia for systematiske voldtekter og trafficking av en tenåringsjente. De tiltalte nekter alle straffeskyld. Dette rapporterer BBC.

Det aktuelle offeret skal ha havnet i klørne på den kurdiske gjengen i en alder av 14 år, like etter at moren hennes døde, på et tidspunkt da hun var særlig sårbar. Jenta hadde blitt tatt hånd om av det offentlige etter morens dødsfall.

annonse

Ifølge BBCs rapport fra Sheffield Crown Court skal jenta ha blitt voldtatt og seksuelt utnyttet gjentatte ganger av den aktuelle kurdiske gjengen, samt et ukjent antall andre overgripere.

Les også: Sverige: Somalisk migrant voldtok 13 år gammel jente – får samfunnsstraff

Lett bytte

annonse

Aktor Peter Hampton har uttalt at den sårbare jenta kan ha blitt ansett for å være et lett bytte for de kriminelle gjengene i South Yorkshire.

– Hun kan ha hatt en målskive på seg, for alt de med et kriminelt tankesett brydde seg, sa han under høringen.

Ingen kriminalitet ble registrert

Han slo også fast at da jenta selv tok kontakt med politiet i grevskapet i 2011, da hun var 11 år gammel, og fortalte om overgrepene, opplevde hun at det ikke ble gjort noe som helst for å ta tak i situasjonen.

– Ingen kriminalitet ble registrert av politistyrken, og ingen etterforskning fulgte i realiteten, sa Peter Hampton.

De ni tiltalte mennene er i alderen 29 til 61 år. Rettssaken fortsetter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon