Expressens Kassem Hamadé konfronterer Alasaad. Skjermdump video.
annonse
annonse

Den svenske avisen Expressen avslørte i oktober at lokalpolitikeren Rashad Alasaad smuglet mennesker til Sverige. Nå er han arrestert, mistenkt for menneskesmugling.

Alasaad representerte regjeringspartiet Socialdemokraterna.

Det var i oktober 2019 Expressen avslørte at den tidligere lokalpolitikeren Rashad Alasaad fra Socialdemokraterna i Ljungby tilbød seg å smugle personer til Sverige. Han ville ha godt betalt for jobben, 20.000 SEK for barn og 30.000 per voksen..

annonse

Foran skjult kamera skrøt han av hvordan han smuglet mennesker til Sverige. Avsløringen førte til at grensepolitiet innledet etterforskning. Ved 9-tiden om morgenen 8. januar slo politiet til, og ti sivilkledde politifolk arresterte Alasaad i hans eget hjem.

– Personen er hentet til avhør og deretter anholdt. Mistanken er menneskesmugling, sier politiets pressetalsperson Ewa-Gun Westford.

Alasaad brukte Facebook for å annonsere sin virksomhet, under det fiktive navnet Ahmad. Metoden var å bruke gyldige svenske pass som han «lånte» av flyktninger som allerede hadde fått oppholdstillatelse.

Les også: Svensk sosialdemokrat forelsket seg i SD-politiker – ble utestengt fra Socialdemokraterna

annonse

Nektet først

Da Alasaad ble konfrontert nektet han først for at han hadde noe med saken å gjøre. Men da bildebevis ble fremlagt innrømte han etterhvert forholdene.

Rashad Alasaad var den gangen vararepresentant i kommunalrådet og satt i kultur- og fritidsnemden. Kort etter at Expressen konfronterte ham med den skjulte innspillingen forlot han alle sine politiske oppdrag.

Nedenfor kan du se filmen som avslørte Alasaad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon