Illustrasjonsbilde. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
annonse
annonse

Jeg leste ditt Facebookinnlegg, gjengitt på Resett, der du skriver at du og din familie flytter fra Søndre Nordstrand i Oslo fordi dere ved gjentatte anledninger har blitt truet og trakassert av en muslimsk guttegjeng.

Det verste var å lese at din tolv år gamle datter fikk meldinger på telefonen, der hun ble bedt om å suge noen. Det er fælt, bare det å gjengi det med skrevne ord.

Les også: Resett-skribent må flytte på grunn av trakassering fra muslimske guttegjenger

annonse

Jeg har med interesse lest de fleste av dine innlegg og kommentarer på Resett, Sverre Avskog. Jeg har aldri møtt deg, men vet gjennom tekstene dine at du er en varm og reflektert stemme som har stått i norsk virkelighet på en måte få hadde klart. Du går slik lett utenpå de fleste journalister og skribenter i MSM. Ditt virke i mange år har vært å undervise på skoler i Søndre Nordstrand, en bydel med høy bosetning av innvandring. Den største «minoriteten» der er muslimske innvandrere.

Du har alltid skrevet realistisk, men med en varm og virkelighetsorientert penn. Samtidig har du vært opptatt av løsninger, hvordan vi kan leve bra sammen i et nytt Norge. For meg har du sett ut som en påle i et oppløst landskap, en som mange elever sikkert har vært glad for at sto støtt. Både innvandrere og nordmenn som er født i Norge.

Det at du er så ærlig og åpen om reelle problemer, i samspill med at du har en varm og informert stemme, en med personlig erfaring fra det mange journalister ikke vet noe om, det er vanskelig å ta inn for folk som vil demonisere deg og Resett generelt. Med din kompetanse og mot, burde du selvsagt også skrevet jevnlig i Aftenposten, Oslos avis, Klassekampen og Nordstrand Blad. Men jeg har aldri sett din stemme der.

annonse

Jeg er ikke like modig som deg, Sverre Avnskog, du skriver under eget navn. Jeg bor ennå i samme bydel du bodde i. Også jeg har erfaring fra jobber i stat og kommune. Jeg har lenge tenkt at: Wow! Han får det til. Men en snikende frykt har hindret meg i å ta av og stå frem selv. Nå beviser du, dessverre, hvor problematisk det kan være å være ærlig om problemene i Oslo.

Les også: På tide å komme ned fra slottsbalkongen?

Du får heldigvis støtte og ytringsrom på Resett. Men det gjenstår å se om din historie er interessant for andre medier tilknyttet Oslo. Jeg tror nok dessverre du må stå alene mot dem.

Men det virker som det er naturlig for deg å stå støtt på dine overbevisninger. Det vitner om at du er funderte i flere solide lag. Noe å hvile på når tvilen kommer. For den sniker seg inn i alle menneskesinn. Det er slik man kan bli sikker; etter å ha sparret med demoner.

Du er uansett ikke alene. Du har din familie – og tør jeg påstå – også en verbal, meningsmangfoldig familie her på Resett. Vi håper du fortsetter å skrive for Resett. Og vi ønsker deg og din familie alt vel i ny bopel!

Beste hilsener Mumler Gåsegg

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon