NRK omtaler kvinne som svindlet seg til norsk statsborgersskap og norske trygdepenger blir omtalt som firebarnsmoren av NRK. Skjermbilde NRK TV.
annonse

Kvinnen som nylig ble utvist av Norge for å ha svindlet til seg skattebetalernes penger, og et norsk statsborgersskap, får støtte av NRKs lesere på sosiale medier.

For 19 år siden kom Yasmin Kristensen til Norge fra Djibouti og søkte asyl. Hun løy på søknaden og skrev at hun var fra Somalia. Etter løgnen fikk hun oppholdstillatelse i Norge på feil grunnlag og har vært i Norge siden 2001.

Da det ble kjent at kvinnen hadde løyet på asylsøknaden, tok UDI saken til retten. Høyesterett ga ifjor UDI medhold i å utvise henne.

annonse

Kvinne utvises etter å ha jukset på asylsøknaden – Antirasistisk Senter er «oppgitt og forbanna»

NRK har vært svært interesserte i å fortelle historien om kvinnen som har svindlet NAV og norske myndigheter. I en ny sak har de fokusert på NAVs anmeldelse av den afrikanske kvinnen.

NAV krever at kvinnen betaler tilbake det hun har svindlet til seg av trygd.

annonse

«Du har vært klar over at du har fremmet krav om og mottatt ytelsene basert på en fiktiv identitet…Vi har kommet frem til at du ikke hadde rett til noen av ytelsene du har mottatt», skriver Nav i brevet til Yasmin.

Foreldelsesfristen til NAV er tre år. Derfor blir Yasmin i utgangspunktet bare krevd for utbetalinger på 300.000 kroner, ifølge NRK.

Les også: Kvinne utvises etter å ha jukset på asylsøknaden – Antirasistisk Senter er «oppgitt og forbanna»

– Firebarnsmoren

NRK, som vanligvis ikke legger ut sensitive saker på sin Facebook-side, har valgt å legge ut svindelsaken til sine følgere. Der raser folk av sinne og mener kvinnen bør få bli, selv om hun jukset seg til både trygd og statsborgerskap.

annonse

– Dette er fullstendig galskap! La dama få bli. Hun har fire barn å ta vare på og en familie å holde sammen. Våre lovgivere og deler av vår rettspraksis gjør oss til et iskaldt og hyklersk samfunn. Det er rett og slett uanstendig – etter 19 år som god samfunnsborger, skriver en person.

NRK har fokusert på at kvinnen har fått fire barn mens hun har bodd i Norge på falskt grunnlag, og omtaler henne som «firebarnsmor».

Mange av NRKs lesere mener at kvinnen må få bli fordi hun har fått barn.

– Dette er tullete. Barna må da ha best av at mor er hos dem, og jeg syns hensynet til barna må veie tyngst her, skriver en kvinne.

– Nå må det bli en forandring i dette landet! Hun har betalt skatt, så da må den tilbakebetales! Jeg skjemmes over denne kalde behandlingen av folk! Hva med barna som mister moren sin?, spør en annen.

Kvinnen som jukset seg til norsk statsborgerskap sier at hun «angrer» på at hun løy.

Hun vil nå ta saken til siste mulige instans for vurdering i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse