Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

Den dystre kriminalitetsutviklingen fortsetter i Oslo. Starten på 2020 er et skremmende forvarsel på hva det nye tiåret kan bringe. 

En serie voldelige hendelser har rammet hovedstaden siden inngangen til det nye tiåret. Knivstikking, to skyteepisoder, hvorav en hadde dødelig utgang, og grov, vilkårlig mishandling. 

I løpet av noen timer fredag kveld fant det sted to skyteepisoder i Oslo. En person er drept. Hendelsene er symptomatiske for den eskalerende gjengkriminaliteten i byen. Skyteepisodene dreier seg gjerne om gjengoppgjør, og er i så måte noe ikke mange vil erfare. Likevel er det et krystallklart forvarsel på hvordan fremtiden vår vil se ut, dersom det ikke kommer en reell politisk snuoperasjon. 

annonse

Les også: VGs Resett-angrep viser hvor viktig det er å dele Resett-saker på Facebook

Fremtiden

Enn så lenge later det til at vi må venne oss til å høre fjerne skuddløsninger i fremtiden. Dette er alvorlig nok i seg selv. Det som er enda mer graverende er at gjengutviklingen og de mange innvandrermennene som frekventerer rundt grupper i flere områder på kveldstid bidrar til utrygghet for mange alminnelige borgere. 

annonse

For én uke siden kunne Resett rapportere om et skremmende eksempel på akkurat dette. 

Bare noen timer inn i 2020 ble to middelaldrende menn overfalt og mishandlet av tre unge menn i det offentlige rom. 

Den ene mannen skal ha endt opp med et brukket ben, og et øre «skåret i strimler». Den andre med tre brukne ribben, fem tenner sparket ut og resten løse, brukket nese og slagskader i hodet. De var på vei hjem fra den lokale kroa på Haugerud, der de hadde oppholdt seg på nyttårsaften. 

Les også: Gjengvold i Oslo nyttårsaften: Flere benbrudd, øre «skåret i strimler»

Bagatellisering og bortforklaringer

Sett i lys av den dramatiske utviklingen vi ser i Oslo, er det da enormt provoserende for mange at medier som VG og Dagsavisen bruker mer tid på å bagatellisere volden og å demonisere Resett, enn de bruker på å understreke alvoret i situasjonen, og å adressere de underliggende årsakene og utviklingen som har ledet oss hit. Det er som om de tror at alt dette bare skjer helt tilfeldig, uten at politikerne har hatt en finger med i spillet, at alt dette ikke har en sammenheng, og at det vil gå over av seg selv.

Mange venstreliberalere og radikalere har slengt om seg med begreper og stempling av Resett i sosiale medier, og gått høyt ut og sagt at vi har kokt sammen historien om Haugerud-volden, eller at vi bevisst har overdrevet den for at den skal passe bedre inn i «vår agenda». 

Antallet gjerningsmenn ble justert ned. Men sakens natur bestod. Og nå er tre unge menn tiltalt for den grove volden. Det har dessuten kommet undertegnede for øre at Resetts virksomhet i denne saken har ført til diskusjoner internt i politiet. De andre medienes slette opptreden gjør dem til skamme. Saken viser hvorfor Resett trengs. Og nå er en ny helg i gang, skudd er avfyrt, og ett menneske er drept. Tragisk er bare fornavnet.

annonse

Medier, kriminologer og politikere kan ikke lenger på inn- og utpust snakke om fritidsklubber og trangboddhet. Det er ikke her hovedårsakene til kriminaliteten ligger. Det er, og har alltid vært, den totalt uansvarlige innvandrings- og kriminalpolitikken, som har igangsatt denne prosessen. «Etablissementets» febrilske og panikkartede opptreden denne uken dreier seg nettopp om dets trang til å hindre denne innsikten i å spre seg i befolkningen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon