En mann i 20-årene ble skutt og drept på Prinsdal natt til lørdag. Krimteknikere undersøker åstedet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene fra innland og utland. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.


21:59 NTB skriver: Natteravn Sarah Gaulin hørte et skudd da en 21-åring ble skutt og drept i Prinsdal i Oslo fredag kveld.

– Jeg hørte ett skudd som var tydelig, mens samboeren min mener at han hørte ett skudd til like etterpå, at det var to kjappe skudd, sier Sarah Gaulin i Natteravnene til NTB.

annonse

– Jeg synes det var veldig ubehagelig. Vi håpte først at det var fyrverkeri, sier Gaulin.


15:06 NTB skriver: På kort tid har det vært to alvorlige skyteepisoder med unge personer involvert i Oslo – en av dem med dødelig utfall. Politiet ser svært alvorlig på sakene.

– Den type vold og alvorlig vold som dette, er det vi jobber hver eneste dag for å forhindre, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til NTB.


13:05 Aftenposten skriver: En ung mann døde natt til lørdag etter at han ble skutt i Prinsdal i Oslo fredag kveld og en annen ble knivstukket. Det er en relasjon mellom de to fornærmede, som begge er kjent for politiet fra før.

annonse

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket.


12:25 NTB skriver: Avdøde fremstår ikke som et tilfeldig offer. En mann kommer til stedet ved Prinsdal grill og skyter 21-åringen målrettet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

I forbindelse med at 21-åringen ble skutt ned, ble en kamerat av avdøde knivstukket av samme mann.

– De var fire kamerater sammen på stedet.

Politiet fikk melding klokken 23. 51, kom til stedet og fant en mann skutt. Det ble gjort livreddende førstehjelp, men livet stod ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet, sier Metlid til VG.

annonse

Det er ingen sammenheng mellom drapet og skyteepisoden på Bjølsen tidligere lørdag kveld, opplyser Metlid.

– Mannen ble funnet på utsida av grillen, på en parkeringsplass. Kriminalteknikere har jobbet her gjennom natta, sier hun, skriver Dagbladet.

Etter at mannen ble skutt, oppstod det et basketak og en venn av den avdøde ble påført flere stikkskader. Denne personen er nå på sykehus.

– Det går heldigvis bra med ham, sier Metlid.


10:55 NTB skriver: En mann ble truffet av skudd i armen i det som trolig er en konflikt mellom to gjenger. Mannen ble funnet i Bentsebrugata på Torshov i Oslo.

Den pågrepne er rundt 20 år gammel, politiadvokat Kai-Gunnar S. Nygård sier til VG at de vil ikke utelukke at flere vil bli pågrepet.

En mann ble skutt i armen etter at to gjenger skal ha kranglet. Mannen er ikke livstruende skadet, skriver NRK.


 

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon