Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB scanpix
annonse
annonse

Midt-Norge stakk av med fire spesialpriser, og resten av prisene fordelte seg over store deler av landet under den 12. finalen i Det Norske Måltid.

40 produkter var nominert til 13 kategoripriser i finalen i 2019, valgt ut av juryer i Stavanger, Oslo, Nordkapp, Kristiansand, Utskarpen i Nordland og Trondheim. I tillegg kom en rekke spesialpriser.

Ny blant prisene i år var Årets Skaperkraft, som gikk til DalPro Gårdsmat i Trøndelag, og som arrangørene håper vil bidra til å videreutvikle teamene bak produktene.

annonse

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

De fire spesialprisene inkluderer Juryens utvalgte 2019 og Årets matspire og Matkanalens reklamepris, som begge gikk til Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt i Aukra i Møre og Romsdal. I tillegg nykommeren Årets skaperkraft og Årets forsprang, som ble tildelt Jentene på Tunet fra Trøndelag.

Årets hederspris gikk til kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre. Denne prisen tildeles en ambassadør for faget og har stor integritet i bransjen. Første mottaker var Ingrid Espelid Hovig i 2011.

annonse

Fakta om Det norske måltid, kategorivinnere 2019

* Årets godbit: Midsummer Hot Salt fra Midsummer og North Sea Salt Works, (Rogaland / Møre og Romsdal)

* Årets øl: Rekved nr. 8 Tyttebær fra Kinn Bryggeri (Sogn og Fjordane)

* Årets kjøtt foredlet: Ask fenalår, fra Ask Gård (Buskerud)

* Årets sjømat foredlet: Absolutt tradisjon – Einerrøykt laks fra Mikals Laks (Rogaland)

* Årets grønne: Tindved fra Lærdal Grønt (Sogn og Fjordane)

annonse

* Årets sjømat: Lysingfilet fra Reinhartsen (Vest-Agder)

* Årets ost: Kubbeost fra Rueslåtten Ysteri – Ostebygda (Buskerud)

* Årets kjøtt: Svinenakke av Mangalitsa gris fra Strand Gård (Rogaland)

* Årets sider: Bøddel fra Aga sideri (Hordaland)

* Årets grønne foredlet: Bjørnebærsorbé fra Bamsrudlåven (Østfold)

* Årets drikk: Musserende eplemost Idunn Franskar fra Ulvik frukt og Cideri (Hordaland)

* Årets meieriprodukt: Rømme fra Avdem gårdsysteri (Oppland)

* Årets bakst: Ølkjeks på boks fra Ringnes Brygghus (Oslo)

* Juryens utvalgte: Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt (Møre og Romsdal)

* Årets matspire og Matkanalens reklamepris: Kryddersildfilet original fra Juvikprodukt (Møre og Romsdal)

* Årets skaperkraft: DalPro Gårdsmat (Trøndelag)

* Årets forsprang: Jentene på Tunet (Trøndelag)

* Hederspris 2019: Kokk og håndverkskonditor Sverre Sætre

Kilde: Det norske måltid

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon