annonse
annonse

Sentrale SV-ere vil ha med seg de rødgrønne partiene på å utvide retten til selvbestemt abort til det ikke lenger er mulig å ta abort.

– KrF har bidratt til å bryte et 40 år gammelt kompromiss med å for første gang innskrenke kvinners rett til abort. Nå er tiden moden for en kraftig utvidelse av kvinners selvbestemmelse, sier SVs Marthe Hammer til Klassekampen.

I juni fikk Kristelig Folkeparti regjeringen med på å stramme inn abortloven ved at det ble innført nemndbehandling av flerlingabort.

annonse

Hammer, som er gruppeleder for SV i Vestlands fylkesting, og Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV, sitter begge i arbeidsprogramkomiteen til SV og skal meisle ut partiets vinnersaker foran valget i 2021.

– Vi vil ha en debatt om en grense på mellom uke 20 og 22. Men det viktigste er ikke når grensen skal gå, men hvem som skal ta valget. SV er tydelig på at vi vil fjerne abortnemndene. Det må i prinsippet bety at kvinnen selv skal kunne ta abort helt til det ikke lenger er mulig å ta abort, sier Kaski til avisen.

Senterpartiets helsepolitiske talsperson Kjersti Toppe er ikke begeistret for en utvidelse av abortgrensen.

annonse

– Det er en grunn til at vi har blitt enige om tolv uker. Det er fordi det balanserer hensynet til kvinners rettigheter med hensynet til barnet, sier Toppe.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon