Tone Ims Larsen (Frp). Foto: Resett
annonse
annonse

Frp-politiker Tone Ims Larsen mener at politiet trenger flere ressurser og at justisministeren må komme på banen. 

Natt til første nyttårsdag ble to godt voksne menn grovt mishandlet av en gjeng bestående av tre personer. De to fikk sparket ut tenner og brukne ben. En av dem fikk også øret skåret opp i strimler.

Resett var den første nyhetsformidleren som omtalte saken. Gammelmediene rapporterte først om saken flere dager senere.

annonse

NTB kunne fredag rapportere at tre menn i begynnelsen av 20-årene er siktet for vold mot to andre menn på Haugerud i Oslo natt til 1. januar. De tre ble pågrepet, avhørt og løslatt tidligere denne uken.

Les også: Mediene som skjuler vold i innvandrerområder har et ansvar for radikaliseringen

Bekymret

annonse

Mens enkelte politikere, som Jan Bøhler, har kommer med utsagn som avfeier eventuelle rasistiske motiver, er andre opptatt av å oppvise nulltoleranse. 

En av dem er fylkesleder Tone Ims Larsen fra Oslo Frp, som sier til Resett at hun er sterkt urolig for den eskalerende voldsutviklingen i deler av hovedstaden.

– Jeg er veldig bekymret. Det er fordi at det blir grovere vold, det er yngre personer som begår volden, og det viser seg at de har ingens skrupler for det vi gjør. Når vi hører at folk blir skåret i øret, så har jeg aldri opplevd at det er vanlig slåsskamp som politiet hevdet.

– Jeg synes det er en unnfallenhet hos politiet, der de ikke kommer med sannheten, konstaterer Larsen.

Møttes på Haugerud

Fredag kveld møttes flere lokale Frp-politikere og bekymrede Oslo-borgere på kroa på Haugerud senter, for å drøfte utviklingen i bydelen og ellers i Oslo. Det ble ikke holdt noen appeller eller lignende, det ble kun spilt musikk, og de fremmøtte diskuterte seg imellom.

annonse

– På grunn av de hendelsene som har funnet sted på Haugerud i Alna bydel, med knivstikking og flere voldelige episoder mot voksne mennesker, mot ungdommer, mot beboerne på Haugerud, så følte jeg at her er det viktig at vi kommer sammen. Sånn skal vi ikke ha det i denne byen, forteller Tone Ims Larsen, som stod bak arrangementet.

Stamgjester

Ifølge Frp-politikeren ble de to mennene som på nyttårsaften ble grovt mishandlet angrepet da de var på vei hjem fra kroa på Haugerud. 

– De to som ble slått ned og fikk slått ut tenner og så videre, de er vanligvis stamgjester her. Nå skjedde det ikke her inne på kroa, men i nærområdet. Folk blir redde og engstelige, og da er det veldig, veldig viktig at vi viser solidaritet, sier Larsen, og legger til:

– Vi må vise at vi står samlet og at vi skal ta Oslo tilbake.

Hun er også urolig for at stadig yngre ungdomsgjenger raner andre for verdigjenstander. 

– Når vi ser på annen vold i Oslo, så ser vi at det veldig mange ungdomsgjenger, veldig mange ungdomskriminelle, som raner, som tar fra folk dyre jakker og telefoner og så videre. Da blir byen utrygg.

Ressurser

Hva slags politikk må til for å få bukt med dette?

– For det første må vi tørre å sette fokus på det som skjer. Vi må aldri holde det hemmelig. Også må vi sette inn politiressurser der det trengs. Vi må ha en justisminister som er på banen, og som virkelig kommuniserer at vi har nulltoleranse for vold og kriminalitet, svarer Tone Ims Larsen. 

– Vi må i alle fall gjøre noe med de yngste kriminelle, de som blir løpemenn, de må vi klare å stoppe, og det bør vi gjøre i dag.

Les også: Dagsavisen blir latterliggjort i eget kommentarfelt etter angrep på Resett

Bilbranner

Frp-politikeren forteller også avslutningsvis at hun har merket seg at det forekommer hyppige bilbranner i bydel Alna. 

– Her på Haugerud skal man være trygge. Man skal vite at man kan kontakte politiet når ting skjer. Folk må oppleve at politikerne er på deres side, at de tar volden på alvor. Vi kan ikke godta dette. Det er altså bilbranner nesten hver eneste natt rundt omkring i Alna bydel, og det kan vi ikke finne oss i. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon