En kvinne må til våren møte i Bergen tingrett tiltalt for å ha løyet om en voldtekt. En mann ble pågrepet og siktet i saken, men ble løslatt etter noen timer. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste sakene. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.

 

09.10: NTB skriver: En kvinne i 20-årene må i vår møte i Bergen tingrett tiltalt for å ha gitt uriktige opplysninger etter at hun anmeldte en voldtekt 16. desember 2018.

annonse

Den unge kvinnen forklarte at hun var blitt voldtatt tidligere samme dag på et soverom i en bolig i Åsane, skriver Bergens Tidende.

Ifølge tiltalen forklarte hun seg uriktig om det som skjedde. Hun informerte heller ikke at hun hadde slettet anrop og meldinger fra den angivelige gjerningsmannen på sin mobiltelefon, fremgår det av tiltalen.


04.59: NTB skriver: En personbil har kollidert med en politibil som kontrollerte en tredje bil på E6 på Alnabru i Oslo natt til søndag. Det er store materielle skader.

Ulykken skjedde mens politibilen sto parkert i høyre felt i nordgående retning på E6 i forbindelse med en kontroll klokken 4.15 natt til søndag. Bilene som kolliderte, har store materielle skader.

Like før klokken 6 søndag melder politiet at E6 er åpen igjen, etter å ha vært delvis stengt etter kollisjonen.


05.03: NTB skriver: En bekk som flommet over lørdag kveld, har ført til at over 20 husstander er isolert i Brunvatnebygda i Tangvall i Kristiansand kommune.

– Bekken her har flommet over, så nå er det nærmere 25 husstander, i alt cirka 50 personer, som er isolert. Jeg fikk akkurat hentet kona og vår sju uker gamle sønn over, men nå stiger bekken, sier Atle Aasen, som bor i Brunvatnebygda, til Fædrelandsvennen lørdag kveld.


02.00: NTB skriver: Politiet i Troms etterforsker norske fiskere som mistenkes for mulig omfattende ulovlig snøkrabbefiske i Svalbardsonen.

Politiet har startet etterforskning etter en anmeldelse fra Fiskeridirektoratet, skriver NRK.

annonse

Under Fiskeridirektoratets nordligste opprenskningstokt noensinne i august i fjor, der mer enn 1.200 snøkrabbeteiner ble hentet opp fra havbunnen, hadde 150 av teinene samme kjennemerke. Direktoratet mener disse tilhører en norsk aktør som de mener har drevet med ulovlig snøkrabbefiske.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon