Byrådsleder Raymond Johansen skryter etter å ha plantet et tre i Lisboa. Foto: NTB scanpix/Facebook
annonse
annonse

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fra Oslo har plantet det første treet i den nye «miljøhovedstaden» Lisboa i Portugal.

Johansen har fått mye spalteplass i den norske pressen for sin klimaaktivisme. Han har blant annet hyllet elever som streiker fra skolen for å «redde klimaet».

– Skolestreikene for klima er et tydelig signal fra den yngre generasjonen om at vi er nødt til å handle nå. Vi er den første generasjonen som kan se klimaendringer med egne øyne, og sannsynligvis den siste generasjonen som kan gjøre noe med det, sa byrådslederen i en pressemelding, da norske skoleelever streiket for klimaet i fjor.

annonse

Nå har han selv flydd til Lisboa for å plante et tre i miljøkampen.

– Lisboa overtar etter Oslo som europeisk miljøhovedstad. Denne helga skal det plantes 20.000 trær i Lisboa. Jeg fikk plante det første, et fint oliventre i Eduardo-parken midt i byen. God helg, skrev Johansen på Facebook, idet han la ved bilde fra treplantingen.

annonse

Det finnes ingen informasjon om flyturen i norske medier, men det er høyst sannsynlig at Johansen reiste på skattebetalerness regning.

Tittelen «miljøhovedstad» er blitt delt ut av Europakommisjonen hvert år siden 2010, for å hedre byer som hevder de jobber for en grønnere og mer bærekraftig hverdag.

Oslo var «miljøhovedstaden» i 2019, men i år er det Lisboa som har fått tittelen.

– Quisling

I kommentarfeltet til Ap-politikeren er ikke alle like begeistret.

– En landssviker planter et tre men hva hjelper det private og næringsdrivende i Oslo og omegn som går konkurs pga et svin som deg! I det lange løp så vil du spre mer død og fordervelse enn selveste Quisling, skriver en person.

annonse

Andre lurer på om han tok toget, og noen gjør narr av flyreisen.

– Det var vel viktig for miljøet at en Oslo-politiker tok flyet til Lisboa for å plante et tre, skrives det.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon