- Resett - https://resett.no -

Britisk antiterror-politi: «Extinction Rebellion» har en ekstremistisk ideologi

Britiske myndigheter har satt klimaaktivistgruppen Extinction Rebellion (XR) på den beryktede «Prevent»-listen over trusler mot nasjonal sikkerhet.

Ifølge [1] The Guardian, har britisk antiterror-politi sendt ut en guide med retningslinjer rettet mot politifolk, regjeringsorganisasjoner og lærere, som lovpålegger dem om å rapportere om bekymring for «klimaradikalisering» og mistenkte XR-aktivister.

XR-aktivistene er dermed i samme situasjon som kjente ekstremistgrupper som konstituerer alvorlige trusler mot britisk nasjonal sikkerhet – inkludert nynazistiske terrorgrupper og pro-terrorisme islamistgrupper – som National Action and Al-Muhajiroun.

annonse

Adferd

Retningslinjene ber relevante personer identifisere og rapportere om individer som snakker i «sterke eller følelsesmessige termer om miljøspørsmål som klimaendringer, økologi, artsutryddelse, fracking (skiferolje-utvinning), flyplassutvidelser eller forurensning.»

Les også: Extinction Rebellion: Helter eller ekstremister? [2]

annonse

Dokumentet pålegger også relevante personer å identifisere unge mennesker som deltar i ikke-voldelig handlinger, som for eksempel «sittende protester, visning av bannere eller skriving av graffiti med miljøtemaer».

Skolestreik

I guiden oppfordres det også til å lytte og se etter unge mennesker som «unnlater å gå på skolen» eller «deltar i planlagte skolestreiker» – i en referanse til den globale klimabevegelsen startet av klimaaktivisten Greta Thunberg, kjent som «Streik for klimaet».

Millioner av elever over hele verden – inkludert tusenvis i Storbritannia – gikk ut av skolen i streik i fjor, i protest mot det de kaller verdens regjeringers passivitet i møte med klimaendringer.

Guiden.

Oppdatering 14. januar

Etter å ha blitt konfrontert om innholdet i brosjyren fra Prevent av avisen The Guardian, har nasjonalt britisk politi trukket den tilbake. Det har også blitt fremsatt en unnskyldning til Extinction Rebellion UK.

XR-UK vurderer å saksøke Prevent for det de kaller for «feilrepresentasjon i brosjyren». Organisasjonen har gitt ut en pressemelding om forholdene her [3].

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474