Illustrasjonsfoto: Peter Kruger / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Asylsøkeren ble dømt for en serie grove tyverier og ran i Stockholm. Han ble også utvist fra Sverige og nektes innreise de neste ti årene.

Asylsøkeren kom til Sverige i 2019 og oppgav at han var 14 år gammel. Han ble da regnet som under den kriminelle lavalder og kunne ikke straffes. Men myndighetene har nå anslått at mannen er over 18 år. Så har de avdekket at mannen også har benyttet seg av minst syv forskjellige identiteter i andre europeiske land.

Mannen ble dømt til ett års fengsel i Stockholms tingrett, han ble dømt for fem tilfeller av ran og vold, fire grove tyverier samt narkotikaforbrytelser.

annonse

Les også: Asylsøkere tapte ankesak om beviskrav ved fastsettelse av alder

Ved hjelp av Interpol oppdaget svensk politi at mannen hadde benyttet seg av flere identiteter i andre europeiske land og da med en høyere alder. Han var også dømt for liknende forbrytelser.

Mannen selv har hele tiden nektet for alt.

annonse

– Han nekter til og med for å ha vært i andre land, han nekter også å ha benyttet forskjellige identiteter og hevder at hans alder er 14 år, sier mannens advokat Peter Lindqvist til Expressen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon