Kent Ekerot. AFP FOTO / JANERIK HENRIKSSON
annonse
annonse

I forbindelse med Irans nedskyting av et ukrainsk passasjerfly meldte Sveriges Radio at to av ofrene var fra landsdelen Småland. Dette fikk tidligere riksdagsmedlem for Sverigedemokraterna Kent Ekeroth til å reagere.

Han delte en lenke til en artikkel hos Sveriges Radio, omhandlende flystyrten i Iran. Ekeroth skrev «smålendinger» – etterfulgt av et latterikon og en ape som holder seg for ørene. Dette ble sterkt kritisert. De mente at han lo av ofrene for en tragedie. At han slo mynt på unge menneskers opphav i en artikkel som uttrykte en dyp sorg over to liv som brått hadde blitt revet bort.

Kent Ekeroth tok kritikken innover seg

annonse

Han slettet meldingen og skrev en uforbeholden beklagelse, skriver Expressen.

Kent Ekeroth meldte seg inn i Sverigedemokraterna i 2006 og ble innvalgt til Sveriges riksdag i 2010, der han satt frem til 2018. Han er utdannet siviløkonom fra universitetet i Lund. Moren er jødisk og hennes familie flyktet til Sverige fra Øst-Europa. I dag er han bosatt i Ungarn og driver forretninger.

annonse

Kent Ekeroth har lenge vært kritisk til at den svenske offentligheten har vært tause om opphavet til folk som utgjør en belastning. Han var valgt inn til Riksdagen fra Skåne og da det jødiske miljøet i Malmö opplevde en økende antisemittisme, så reagerte han på at ingen ville innrømme hvem som egentlig sto bak antisemittismen.

Les også: Jødehatet i Malmö under lupen

I 2016 krevde daværende riksdagsmedlem Ekeroth et svar fra justisminister Morgan Johansson (S) om hvorfor det ikke ble publisert flere rapporter fra Brottsförebyggande rådet (Brå), den siste var 11 år gammel. Han fikk som svar at forskjellene i kriminalitet mellom svensker og personer med utenlandsk bakgrunn forsvinner når man tar hensyn til visse faktorer i oppvektsmiljø, slik som foreldrenes inntekt og sosiale forhold i det boområdet individene har vokst opp i.

Les også: Regjeringen i Sverige anklages for å skjule innvandrerkriminalitet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon