Ola Borten Moe (Sp). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Slår tilbake mot kritikk fra Nettavisens sjefsredaktør.

Sjefsredaktør Gunnar Stavrum bruker i Nettavisen sterke ord om Senterpartiets forslag om å ta i mot 2.000 i stedet for 3.000 kvoteflyktninger.

«At et av verdens rikeste land kun har rom for 3.000 kvoteflyktninger, er ille. Men å foreslå å kutte det til 2.000 er bare ynkelig», skriver sjefsredaktøren.

annonse

SP-nestleder Ola Borten Moe slår nå knallhardt tilbake.

«Norge skal vise solidaritet med de som er på flukt, men målestokken på det kan ikke være antallet vi tar hit til Norge alene. Målestokken må først og fremst være hvordan vi hjelper flest mulig med de midlene vi har til rådighet. At verden har om lag 70 millioner på flukt er ikke et argument for mer innvandring, men understreker behovet for hjelp i nærområdene. Alle kan uansett ikke komme hit», skriver Borten Moe.

Han lister på sin Facebookprofil opp fire grunner til at Norge bør ta imot færre, ikke flere flyktninger:

annonse

1. Norge er blant de land i Europa som har tatt imot flest flyktninger de siste årene i forhold til folketall.

2. Vi har mange utfordringer på integreringsfronten. Senest i dag sendte P2 Ekko et program om overrepresentasjon av somalisk ungdom i Oslos rusmiljø.

3. 2000 kvoteflyktninger er 1000 flere enn det antallet vi tok imot sist vi satt i regjering.

4. At regjeringen tar inn 3000 kvoteflyktninger i år får stå for deres regning. Senterpartiet har utfordret FN på hvordan ressursene kan brukes mest mulig effektivt: Midlene vi bruker på å hjelpe 1000 stykker ved å ta dem til Norge kan sannsynligvis hjelpe langt flere om vi hjelper dem der de er.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon