President i Amnesty Norge Jon Peder Egenæs gleder seg over at IS-kvinnen får komme til Norge med barna. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere hjelpeorganisasjoner roser regjeringens avgjørelse om å hente hjem en norsk IS-siktet kvinne og hennes to barn fra al-Hol-leiren i Syria.

Dette viser at norske myndigheter tar hensyn til barnas beste, mener generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty Norge.

– Samtidig må det bety at også de andre barna hentes hjem. Det er fullstendig uakseptabelt å utsette barna for umenneskelig behandling fordi mødrene deres er mistenkt for forbrytelser. Det er imidlertid fullt mulig å stille mødrene deres for retten i Norge, sier han.

annonse

Han får støtte fra generalsekretær Camilla Viken i UNICEF Norge.

– Norske myndigheter er etter FNs barnekonvensjon forpliktet til å hjelpe alle de norske barna som sitter fast i Syria, og vi håper dette medfører at flere får hjelp, sier Viken.

Røde Kors er takknemlige for at regjeringen nå har tatt de nødvendige grep i saken, sier generalsekretær Bernt G. Apeland.

annonse

– Gjennom nasjonal lovgivning er utenrikstjenesten pålagt oppgaven om å yte bistand til nordmenn i utlandet. De norske barna i leirene i Syria og Irak bør derfor være høyt prioritert av norsk utenrikstjeneste, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon