Ung jente ble skadet av etsende væske i setet på bussen til Slemmestad. Illustrasjonsbilde. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

En Asker-jente skal ha endt på legevakten med etseskader etter å ha tatt Slemmestad-bussen søndag kveld.

Dette skriver Budstikka, som har fått bekreftet historien fra Ruter.

– Vi har blitt kontaktet av en kunde som forteller at hun satte seg på bussen mot Slemmestad i 22-tiden søndag kveld i Oslo. Hun skal etterhvert ha opplevd ubehag og kontaktet legevakten hvor det ble påvist brannskader, sier pressevakt hos Ruter, Sofie Bruun.

annonse

Det undersøkes nå hva slags stoff det er snakk om. Bruun avviser at den etsende væsken kan stamme fra selve bussen.

Ifølge TV2 var det Emilie Christiansen (21) som ble utsatt for den skremmende opplevelsen.

– Jeg gikk inn på bussen og satte meg ned. Jeg merket at det var litt fuktig i setet, men tenkte at det kanskje var noen som hadde sittet der med våt jakke, forteller Christiansen til TV 2.

annonse

Les også: Storbritannia: Syreangrep utføres av barn

Svimmel, uvel og kvalm

Etterhvert begynte det å svi i rumpa, og det hjalp ikke å bytte sete. Hun gikk av bussen ved Ikea Slependen, og følte seg svimmel, uvel og kvalm.

Når hun kom hjem gikk hun på badet og kledde av seg.

– Jeg hadde svimerker på rumpa. Jeg løp rett i dusjen, men det gikk ikke bort.

Sammen med moren dro 21-åringen til legevakta, hvor hun fikk påvist etsekader.

annonse

– Jeg tenkte «hva i helvete er dette?». Det virket helt absurd at noen skulle ha helt syre i setet, men det er jo det politiet og sykehuset har konkludert med.

Må opereres

Ruter ber samtidig sine sjåfører om å være årvåkne. Alle busser har overvåkningskameraer, politiet kan kreve tilgang til opptakene.

Forholdet er anmeldt politiet, ifølge Budstikka. 21-åringen har fortsatt store smerter, og skal opereres på torsdag.

– Det må være noen med syke problemer som har gjort dette. Jeg håper vi finner dem, for jeg vil høre hva de har å si. De må ha gjort det på pur F, sier Emilie Christiansen.

5. januar i år meldte Dagbladet om en mann som er siktet for å ha kastet syre inn i en bil i Bergen. I fjor ble mannen dømt for en lignende forbrytelse, mot den samme kvinnen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon