Illustrasjonsfoto: Delil SOULEIMAN / AFP
annonse
annonse

Den 29 år gamle kvinnen som sammen med sine to barn nå blir hentet hjem fra Syria, risikerer å bli pågrepet i det hun setter sine bein på norsk jord, skriver Aftenposten.

– Vi har hele tiden sagt at de som slutter seg til ISIL må regne med å bli pågrepet i det de kommer hjem. Pågripelse kan derfor være en mulighet, sier Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST.

Statsadvokat Jan Glent er sjef for Det nasjonale statsadvokatembetet for bekjempelse av organisert og annen alvorlig kriminalitet, og har det påtalemessige ansvaret for saken mot den 29 år gamle kvinnen.

annonse

– De kvinnene som det er grunn til å tro har deltatt i IS, er blitt etterforsket. Et mulig tvangsmiddel som kan bli brukt, er pågripelse, sier Glent.

– Det er PST som tar beslutningen om en eventuell pågripelse.

Siktet for deltagelse i IS og Nusrafronten

Den 29 år gamle norskpakistanske kvinnen er siktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) for deltakelse i de to terrororganisasjonene Nusrafronten og IS, ifølge NTB.

Hun og hennes to barn, en sønn og en datter, hentes ut fra Syria av norske myndigheter tirsdag. Det er hensynet til den syke sønnen (5) som gjør at norske myndigheter nå henter dem hjem til Norge.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon