Sylvi Listhaug. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Frp-nestleder og energiminister Sylvi Listhaug stiller seg ikke bak regjeringens avgjørelse om å hente den omdiskuterte IS-kvinnen med sykt barn til Norge.

Over lengre tid har debatten rundt fremmedkrigere og deres familier rast i Norge. Et av de store spørsmålene som har vært diskutert er hvorvidt man skal la IS-mødre komme tilbake til.

Nå er det blitt bestemt at en 29 år gammel norsk-pakistansk kvinne og de to barna hennes blir hjulpet tilbake til Norge fra Syria av norske myndigheter.

annonse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har bekreftet overfor NTB at norske myndigheter tirsdag ettermiddag gjennomfører uthenting av et antatt sykt norsk barn sammen med barnets mor og ett søsken fra Al-Hol-leiren i Syria.

Les også: Sylvi Listhaug: Å dekke til håret kommer ikke på tale

Tar dissens

Fremskrittspartiet, som hele tiden har vært imot at kvinnen skulle få komme tilbake til Norge, har valgt å ta dissens i saken. Partiets 1. nestleder Sylvi Listhaug sier i en uttalelse til Resett at de imidlertid har ønsket å hjelpe det syke barnet.

annonse

– Frp har vært villig til å hente det syke barnet til Norge. Men vår betingelse har vært at det skal skje uten at moren følger med, konstaterer hun.

– Barnet det gjelder kunne fått hjelp tidligere. Dessverre har mor kynisk brukt sitt barn for å få seg selv til Norge.

Terrorregime

Frp-nestlederen påpeker at voksne som slutter seg til IS selv har valgt å støtte en organisasjon som driver med grove forbrytelser mot menneskeheten.

– Vi står på vårt standpunkt og tar derfor dissens i regjeringen. Vi står derfor ikke bak denne beslutningen. IS-krigere og deres sympatisører har vendt det norske samfunnet ryggen og kjemper mot vårt land og våre verdier. De har støttet et av de verste terrorregimene verden har sett. Å støtte IS er å støtte halshugging, brenning, voldtekt og drap på uskyldige mennesker, fastslår Listhaug.

annonse

Vil ikke løfte en finger

Hun bedyrer at hennes parti ikke vil bidra til at fremmedkrigere og deres koner kan komme tilbake til Norge.

– Frp vil holde fast ved at vi ikke vil løfte en finger for at IS-krigere og IS-kvinner skal komme tilbake til de frie, vestlige samfunnene de hater. Vi registrerer dessverre at det er et stort flertall på Stortinget og i regjeringen for å hente IS-kvinnen til Norge.

Listhaug legger til:

– Frp tar det for gitt at IS-kvinnen arresteres og straffeforfølges når hun eventuelt ankommer Norge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon