Venstreleder og kulturminister Trine Skei Grande i kulturdepartementet. Foto til NTBs juleintervju. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Gir ikke uttrykk for frykt for at hun kan utgjøre sikkerhetsrisiko.

Flere, blant annet Politiets Sikkerhetstjeneste (PST), har ment at tidligere IS-krigere og IS-medlemmer kan utgjøre en sikkerhetsrisiko ved retur til Norge og andre europeiske land.

Les også: Tidligere IS-kvinne hentes hjem av Solberg

annonse

Men regjeringens kulturminister Trine Skei Grande (Venstre) gir ikke uttrykk for noen frykt for  at den tidligere IS-kvinnen som nå sammen med hennes seks år gamle sønn hentes hjem kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. 

Venstre-lederen skriver i en epost til NTB at hun er glad og lettet over at de uskyldige og sårbare barna og deres mor nå er trygt på vei tilbake til Norge.

– Dette har Venstre i regjering jobbet intenst med over lang tid. Barn skal ikke straffes for foreldrenes ugjerninger uansett hvor grufulle de måtte være, sier Grande.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon