Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / Ntb Scanpix
Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / Ntb Scanpix
annonse
annonse

Ernesto Valverde er ferdig som trener for FC Barcelona. Den tidligere Real Betis-treneren Quique Setién tar over.

Valverde har vært klubbens trener i 2,5 år og hadde fem måneder igjen av kontrakten sin. Barcelona har vunnet La Liga to ganger mens 55-åringen har vært trener.

I en uttalelse fra Barcelona heter det blant annet at de takker ham for hans profesjonalitet og hans engasjement, skriver BBC.

annonse

Barcelona har ikke vært på topp den siste tiden selv om de fortsatt topper spanske La Liga på bedre målforskjell enn Real Madrid etter 19 spilte kamper.

Mandag ble det meldt at den tidligere midtbanelegenden Xavi kunne være aktuell som Valverdes erstatter, men mandag kveld ble det klart at det er altså Setién som blir trener.

61-åringen hadde suksess med Real Betis over flere sesonger. Han har fått en kontrakt på 2,5 år, altså fram til juni 2022, skriver The Guardian. Setién er ventet å bli presentert på en pressekonferanse tirsdag.

annonse

Valverde er den første Barcelona-treneren som får sparken midt i sesongen siden Louis van Gaal fikk sparken for 17 år siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon